Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe: ‘ik ging over de grens’

Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe

Een enigszins ongelukkige timing voor Paul de Leeuw. Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe in Boerderij van Dorst. En dat terwijl het land momenteel op z’n kop staat wegens de angstcultuur die Matthijs van Nieuwkerk creëerde achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Boerderij van Dorst was vooraf opgenomen en was daarom ook niet zo gepland.

Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe

BNNVARA-presentator Paul de Leeuw sprak in Boerderij van Dorst eerlijk over zijn eigen wangedrag tijdens de opnames van programma’s. “Ja, je gaat over de grens soms, ja. Daar moet je inderdaad in gecorrigeerd worden”, geeft hij hier toe. Oeps… En dat nu net het land is losgebarsten vanwege die andere BNNVARA-presentator. Je weet wel wie.

Raven van Dorst vraagt hem in het programma of hij weleens boos is geworden achter de schermen. Daar reageert Paul op met: “Naarmate je ouder wordt is het ook veel minder, maar er zullen ongetwijfeld mensen die dit zien zeggen: ‘Hij was zo irritant en naar.’ Maar ja… Ja, ik kan wel naar zijn. Natuurlijk, jazeker. Dat is nu veel minder. Veel minder.”

De perfectie-smoes

Ook hij gebruikt hiervoor het excuus dat hij zijn doel van een top programma op deze manier wilde bereiken. “Je streeft naar het perfecte of het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme. Voordat ik opging was ik altijd een beetje aan het pesten met iedereen. Niet naar, maar gewoon om mezelf scherp te krijgen. Het vervelende jongetje was ik dan. Op het moment dat ik het toneel opkwam was ik dan die leuke presentator”, geeft Paul toe. Dat klinkt ook wel een beetje als een gespleten persoonlijkheid zoals die waar Matthijs van Nieuwkerk ook last van had/heeft.

Flauwigheid om de boel op scherp te zetten

Simone Weimans, bekend van het NOS Journaal, zit ook aan tafel als gast in het programma van Raven. Zij reageert op de opmerking van Paul de Leeuw: “Maar ja, dat kan echt niet meer. Tenminste, dat hele vervelende. Je wordt er gewoon op aangesproken en je wordt ter verantwoording geroepen.”

Paul verdedigt zichzelf door uit te leggen dat het vooral flauwigheid was om de boel op scherp te zetten. “Kon dat intimiderend zijn voor mensen, denk je?” vraagt Raven. “Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen, omdat ik natuurlijk veel ben en veel praat en altijd toch het hoogste woord voer. En dominant ben”, aldus Paul. Het is dus z’n karakter waar hij niet zo veel aan kan doen. Ja, precies…

‘Doe even normaal’

Paul geeft ook toe dat het soms wel eens te ver is gegaan met het opnaaien. Raven noemt het een ‘hot topic’ dat toxische situaties in Hilversum nu een voor een aangekaart worden. Dat klopt. Een voor een worden ze uitgeroeid.

Raven vraagt zich af hoe het kan dat mensen hier zo ver in gaan. Simone weet daar vreemd genoeg een antwoord op te geven: “Ik denk dat als je niet wordt gecorrigeerd en je bent een ster en je gaat maar door en je denkt dat alles kan… Als niemand dan zegt ‘doe even normaal’, dan wordt het gewoon je bestaan. Dan creëer je gewoon een soort monster en dan gaat het over de grens.”

Wanneer Raven aan de ongemakkelijke Paul de Leeuw vraagt of hij zich daar in herkent, antwoordt hij: “Ja, je gaat over de grens soms, ja. Daar moet je inderdaad in gecorrigeerd worden. Ik denk wel dat de gelijkheid er soms ook voor kan zorgen dat het vlak wordt. Soms heb je ook wel even temperament nodig om het weer even scherp te krijgen.”

No Pressure, No Diamants

No Pressure, No Diamants‘ is schijnbaar het motto bij de programma’s van BNNVARA. De omroep die zich altijd uitdraagt als de heilige graal blijkt na deze week in ieder geval al twee presentatoren onder zich te hebben die wangedrag vertoonde op de werkvloer. Huur de schoonmaakploegen maar vast in, want er is een hoop rommel op te ruimen bij de omroep.

Kijk Boerderij van Dorst hier terug op NPO.

21 reacties op “Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe: ‘ik ging over de grens’

 1. Gerrit Hiemstra zegt:

  Al deze relletjes zijn maar tijdelijk. Klimaatverandering zal de wereld voor altijd veranderen.

  4
  3
 2. Dikke p zegt:

  De zoveelste in de rij. Maar wees niet getreurd. Net als Ali B, Marco B, Sjonnie d M enz. Is het nu even off camera en als het weer wat rustig is zal hij terugkeren op Tv. Beproeft concept.

  0
  1
 3. Tinnie zegt:

  De zoveelste in de rij. Maar wees niet getreurd. Net als Ali B, Marco B, Sjonnie d M enz. Is het nu even off camera en als het weer wat rustig is zal hij terugkeren op Tv. Beproeft concept.

  0
  1
 4. Bâh zegt:

  Zal nooit vergeten dat Jan Lenferink (RUR) hem een taart kwam bezorgen. De pedo deed open, gekleed in slechts een vieze onderbroek, waarna er 2 kleine Aziatische jongetjes ( in luier ) om de hoek kwamen kijken en hij snel de deur dichtsmeet.

  2
  1
  • Hertog Jan van Brabant zegt:

   Dat zijn z’n kinderen. Iemand voor pedo uitmaken terwijl het nergens uit blijkt is anders ook verrekte laag.

   1
   1
  • Anoniem zegt:

   Ooh, hier heb je weer zo’n pedo-beschermheer. Ten tijde van het programma RUR, had hij helemaal geen adoptiekinderen ( ongelofelijk dat hij die heeft ). De aflevering is zorgvuldig verwijderd uit het archief van Beeld & Geluid..

   0
   0
 5. Taalnazi zegt:

  Hej Roos, dyslectische ramp.

  Het meervoud van vertoonde is vertoonden.

  Logisch zeg je?
  Die het dan ook!!
  “…blijkt na deze week in ieder geval al twee presentatoren onder zich te hebben die wangedrag vertoonde….”

  1
  0
 6. McUrus zegt:

  Karel vd G wist vroeger een autocue meisje tot de grond toe af te branden wegens een dt fout in een tekst die door redactie was aangeleverd.

  1
  0
 7. Valse Nicht zegt:

  Ik kan me dat jongetje nog herinneren dat een liedje van Gordon zong en door Paul de Leeuw voor gek werd gezet. Later is hij door de vader op zijn bek geslagen. Terecht.

  3
  0
 8. Henk de vries zegt:

  Ooit na een uitzending een handtekening gevraagd. hij deed dit met tegenzin en dat liet hij blijken. Het kan ook zijn dat ik hem op het slechtste moment trof natuurlijk. Ik begrijp wat een stress constant presteren op tv met je doet.

  0
  0
  • Jimmy Saville zegt:

   Dat concept heb ik nooit begrepen, dat je als volwassen man een handtekening van iemand gaat vragen. Dat doen toch alleen tienermeisjes met natte slipjes.

   0
   0
 9. Bob zegt:

  Jezelf en anderen opwinden is simpel. Jezelf en anderen kalmeren is een kunde waar je een leven lang beter in kunt blijven en zou moeten willen worden. Ik vind dat je dat op een bepaald niveau moet kunnen voor je kinderen mag.

  0
  0
  • Bob zegt:

   Want wat leert die schreeuwende dictator buurvrouw haar kinderen? Stil te zijn als zij schreeuwt? Dat is geen beheersing aanleren, maar onderdrukking. En opgebouwde druk kan knallen.

   0
   0
 10. BAGGER TV zegt:

  Dat is niks nieuws. Paulette is jaren geleden al gecancelled omdat iedereen z’n grote muil zat was en het trucje steeds hetzelfde was. Coke snuiven en dan leuk doen.

  1
  0

Reacties zijn gesloten.