Marco Borsato wil bron en verspreiders laten vervolgen

Was het eerder oorverdovend stil uit de hoek van de zanger, gisteravond zette hij een, door de media gesteunde, tegenaanval in. Zo ontkent hij de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag (na aandringen via zijn advocaten) en wil hij de bron(nen) van dit verhaal voor de rechter trekken. Roddelpraat bracht deze beschuldigingen als eerste naar buiten aan de hand van meerdere bronnen die dit verhaal bevestigen.

Zijn advocaten hebben het volgende statement hierover naar buiten gebracht: “Medio 2020 is al namens Borsato aan Knoops’ advocaten verzocht een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties in verband met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes. Tot dusverre heeft Borsato geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren. Maar vanwege de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens Borsato recentelijk het OM benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen. Het verzochte onderzoek van het OM wordt door Borsato afgewacht.”

Tot gisteren werd het verhaal nog nergens besproken, maar opeens kan dat blijkbaar nu wel. Ook in de kranten staan er artikelen. Zo ook in Het Parool dat schrijft dat niet alleen de bron, maar ook de verspreiders zullen worden aangepakt.

Er was kritiek op het statement omdat er niet expliciet werd ontkend. Dat hebben zijn advocaten uiteindelijk toch wel gedaan. Wat het bijzonder maakt is dat de Story de moeder van een slachtoffer heeft gesproken. Ook zei een bekende zangcoach iets opvallends over een leerling van haar en kwam de bekende ex-turnster Verona van de Leur naar buiten met een beschuldiging. Misdaadverslaggever John van de Heuvel liet weten dat er snel meer bekend zou worden. Of dat gaat om dit statement van Borsato is nog niet bekend.

50 reacties op “Marco Borsato wil bron en verspreiders laten vervolgen

 1. Johan den Bergh zegt:

  Hahahahaha de bron en de verspreiders vervolgen!!!! Ten eerste, is het strafbaar om roddels te delen waarbij vermeld wordt dat het roddels zijn? Is het strafbaar om waarheden over gebeurtenissen naar buiten te brengen? Ten tweede, de verspreiders vervolgen? Hahahahaha hilarisch! Hebben ze effe? Zo’n beetje iedereen die het verhaal hoorde verspreid het! Moeten ze de rechtbank nog een beetje uitbreiden. Wat een flutadvocaat. Mijn zoontje weet nog dat dit bullshit is! Hahahaha

  57
  2
  • Rechtopstaand stuk kots zegt:

   De verspreiders zijn dan in dit geval degene die de roddel verzonnen zouden hebben, dus die moeder en haar dochter. En die zou dan aangeklaagd kunnen worden voor smaad & laster en misschien (poging tot) afpersing.

   0
   4
 2. Mabel wist de shit zegt:

  De verspreiders vervolgen is logisch dat ze da zeggen want Marokko Borsato wil dat dit stopt. Dat lijkt mij logisch. Maar goed, stel nou dat het allemaal niet waar is en Marokko is de beste coach ter wereld voor die kids, dan zou het nog zo kunnen zijn dat een van zijn scharrelkippetjes het hele verhaal de wereld in heeft geholpen. Jaloers en verbolgen door zijn optreden bij Linda, de hereniging met Leontine. Een soort van wraakporno maar dan anders.

  14
  5
 3. Jan Jansen zegt:

  Whahaha, dit is zijn laatste redmiddel wat toch gaat mislukken normaal kom je veel eerder als je wordt beschuldigd, Marco had meer bedenktijd nodig.
  Deze vent gaat aan de hoogste boom hangen let maar op.

  27
  0
  • Jan van Lauwersoog zegt:

   Ik denk het niet.
   Op basis van geruchen en verklaringen van verbitterde ontslagen ex-werkneemsters kun je geen zaak bouwen.
   Kansloos verhaal.
   Goed dat hij strafrechtelijke stappen onderzoekt, en dat zouden er meer moeten doen.

   5
   14
 4. Manuela van Grunsven zegt:

  Ik weet de waarheid niet. Maar mocht Marco daadwerkelijk aan jonge meisjes hebben gezeten, dan is dit voor die meisjes natuurlijk extra pijnlijk. Hopelijk komt de waarheid snel naar buiten.

  20
  0
 5. Marco B. zegt:

  Was te verwachten. Marco Borsato kiest de Prince Andrew methode.
  Maar dan ook exact dezelfde methode. Dure advocaat. Zelf onderzoek willen doen en dat ook uiteraard deze toezegging krijgen. En precies net als Prince Andrew gaat ook hier uitkomen dat er geen aantoonbaar bewijs is, dus dat het OM de zaak niet gaat oppakken. Want ja gek hé er is geen aangifte gedaan. Dus officieel geen bewijs. Triest dat het zo moet. De enige juiste stap zou zijn dat de dames in kwestie alsnog aangifte gaan doe. Alleen dan valt deze Marco B. aan te pakken.

  28
  0
  • Marco B. zegt:

   In het verlengde van het bovenstaande. Geen aangifte is geen zaak. Of Marco B. nu het spelletje rijg je leuter aan een kleuter heeft gespeeld of niet. Dat is niet relevant. Na het bovenstaande zal Marco B. vast en zeker de betreffende media gaan aanpakken vanwege het verspreiden van onjuistheden.

   Met als gevolg reputatieschade, inkomstenderving enz enz. Blijkbaar heeft Marco B. advocaat Knoops ingeschakeld en die is niet achterlijk. Blijkbaar een van de betere. Zo wordt het gespeeld op het allerhoogste niveau.

   6
   1
   • Erasmus zegt:

    Kan het OM niet op eigen houtje onderzoek doen zonder aangifte. In België is een aangifte niet eens noodzakelijk. Acteur en televisiemaker Bart de pauw werd door openbare omroep aan de deur gezet wegens grensoverschrijdend gedrag tegen collega’s en stagaires. Niemand heeft aangifte gedaan en toch is er een rechtzaak van gekomen omdat OM dit zelf heeft opgenomen.

    3
    0
    • Gerrit zegt:

     Een OM kan inderdaad op eigen gelegenheid onderzoek doen of zelf een zaak starten. Blijkbaar heeft deze Marco Borsato zaak op dit moment, juridisch te weinig kans van slagen en durft een officier van justitie het niet aan om er een zaak van te maken. Anders was het OM allang een zaak gestart of op zijn minst bezig aan een onderzoek. Eens te meer omdat het juridische team van Marco Borsato toestemming heeft gekregen om zelf onderzoek te doen.

     Nederland heeft een reputatie op het gebied van zedenzaken die puur volgens het wetboek worden beslecht/begunstigd in het voordeel van de semi-verdachte.
     Dan noem ik een zaak Joris Demmink als voorbeeld. Deze jurisprudentie kent Geert-Jan Knoops ook en waarschijnlijk heeft Marco Borsato het meeste kans om de zaak in zijn voordeel af te ronden. Met de strategie die nu is ingezet.

     3
     0
 6. Kattekop zegt:

  Tijd rekken naar mijn idee, als de roddels kloppen hoop ik dat de meisjes snel aangifte gaan doen!
  zoiets laat je niet gebeuren dat iemand er zomaar mee wegkomt!
  Zoals ik eerder gelezen heb willen de ouders geen aangifte doen en zijn bang om dan het kind te schaden, begrijp ik ook, Maar denk eens als het verhaal klopt bij hoeveel kinderen word er dan nog meer schade toegebracht in de toekomst? dus als de feiten kloppen hup naar de politie ermee en stoppen die hap!

  9
  0
  • Jan van Lauwersoog zegt:

   Reeds in de 1e eeuw voor Christus zei de wereldberoemde dichter Publilius Syrus:
   “Wie zich aan het oordeel onttrekt, erkent zijn schuld.”

   Ik denk niet dat er een zaak komt, anders had ie er al geweest. Goed dat Marco de vuige roddels bestrijdt.

   2
   2
 7. ShirmaMousse zegt:

  Nee, Jan valt hierin niet te vervolgen? Hij hoorde het via via, benadrukte dit in de uitzendingen dat hij het enkel heeft vernomen en op basis daarvan kan niemand vervolgd worden.

  8
  0
  • Andre zegt:

   Precies dit. Hier is die vervelende prins Andre of prince Andrew op z’n Engels tot nu toe ook mee weggekomen. Volgens Engels media heeft het Advocaatje van Andrew een brief gestuurd naar de zedenzaak aanklager in NYC, dat de zaak reeds is afgekocht in het verleden en daarmee volgens Andrew is afgehandeld. Welkom in de wereld van de elite. De elite vs het kloontjesvolk. Behoor je tot de elite dan gelden er andere regels. Ben je een kloontje. Hedde pech!

   2
   0
 8. Jeu van de frituur zegt:

  Eerstdaags gaat het hier op zwart en zijn jullie je donaties kwijt.
  “Borsato strikes Back”
  Lachen!!! Momph…. Ik pak ff de borrelnootjes erbij…. Haha

  3
  7
 9. Theooooooooooo uit Aken zegt:

  Borsato kan straks in de bajes zijn liedjes zingen voor zijn maatjes.
  Gezellig onder de douche…
  “Rood…Rood is de kleur tussen je billen”
  Of
  “Nee nee je hoeft niet naar huis vannacht”
  Ik hoop dat hij niet te vaak zijn zeepblok laat vallen in de douche bij de jongens.
  Onze knappe krullenbol

  3
  1
  • DikkePapzak zegt:

   Dit is wel zo heerlijk typisch Nederlands….van een dader een slachtoffer maken…wat genant! Beetje respectloos naar de vermeemde slachtoffers! Ik hoop, dat als het een rechtzaak wordt, dat de rechter zijn vizier richt op de dader en geen zielig ziek iemand. Belachelijk om het zo te bagetaliseren….beschamend.

   3
   1
 10. DikkePapzak zegt:

  Team Borsato probeert op deze manier eventuele klokkenluiders het zwijgen op te leggen, dit door angst creeren voor vervolging van het OM. Het risico is dat Borsato zelf ook een punt van interest wordt. Het is nu zaak dat eventuele slachtoffers collectief een verklaring gaan afleggen. Team Marco hoopt dat een hoop juridisch te weerleggen en dat de bewijslast te tackelen valt….ook al is nog niets bewezen…de schijn tegen hebben, versterkt door meerdere bekendmakingen werkt niet in zijn voordeel.
  Ook al is een trial by media niet wenselijk, denk dat de mensen die info naar buiten hebben gebracht een juiste risico analyse hebben gemaakt wat kan en niet kan. Jan heeft meerdere maken in de uitzendingen een diclaimer ingebracht dat het om geruchten gaat, maar dat de bronnen betrouwbaar zijn. Borsato kan alleen deze weg inslaan omdat er nog geen aanklacht ligt….ben benieuwd naar het vervolg van deze soap.

  3
  1
 11. Peppie zegt:

  Wel bang zijn, niet bang zijn.
  Marco gaat hangen, Marco gaat niet hangen.
  De Pep zegt: “Slijp de messen en doe je gordels om, dit wordt een rollercoaster”. Jan en Dennis zet je schrap.

  2
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.