Televisie

Claudia de Breij reageert op angstcultuur DWDD

Claudia de Breij reageert op angstcultuur DWDD

Claudia de Breij heeft alsnog gereageerd op de angstcultuur bij DWDD onder Matthijs van Nieuwkerk. Ze deed dit maandagavond aan tafel bij de talkshow van Eva Jinek op RTL 4. Als het aan Claudia ligt komt Matthijs niet meer terug.

Geschrokken

Claudia zegt te zijn geschrokken van de bevindingen omtrent de angstcultuur bij DWDD van Matthijs van Nieuwkerk. Claudia de Breij: “Ik ben geschrokken van het artikel, maar wat ik zelf nog veel erger vind is alle verhalen van de slachtoffers. Ik sloeg een aantal keer steil achterover.”

Heb veel aan hem te danken

Ze heeft veel aan Matthijs van Nieuwkerk te danken. Al zegt Claudia de Breij wel dat ze geen kennis had van hetgeen er op de achtergrond allemaal heeft gespeeld. Ze noemt deze bevindingen ‘schokkend’ en ‘verschrikkelijk’. Claudia de Breij kreeg bij DWDD een podium om haar muziek te maken en zegt hier zelf over: “Dat is het moeilijke… Ik kreeg van Matthijs een podium voor mijn muziek en dergelijke, maar het onbeheerste maakt het heel eng als redacteur. Dat zie je niet en daar had ik geen idee van”.

Matthijs van Nieuwkerk heeft zich teruggetrokken

Sinds het ontslag van Matthijs van Nieuwkerk bij BNNVARA vanwege zijn misstanden bij De Wereld Draait Door leeft hij een teruggetrokken bestaan. Niemand heeft hem nog gezien of weet precies waar hij is. Matthijs heeft alle contacten en banden met BNNVARA verbroken en ligt onder een vergrootglas van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen. Laten we hopen dat de commissie (OGCO) het onderzoek naar de angstcultuur spoedig afrond en Matthijs krijgt wat hij verdient.

Roddelpraat krijgt wederom niet de credits

Het is wel weer bloedirritant dat de credits van het aan de kaak stellen van de misstanden van Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD door Claudia de Breij aan de Volkskrant worden gegeven. Ze is waarschijnlijk vergeten dat wij in onze Roddelpraat uitzending van 21 september al naar buiten kwamen met het nieuws. Mocht je het terug willen kijken, de scoop komt aan bod bij 29:40.

BNNVARA probeerde te voorkomen dat het nieuws naar buiten kwam

Wij kregen destijds heel erg veel berichten over de misstanden, maar er is er één die we hier nogmaals willen aanhalen. Zo zou BNNVARA heel erg veel moeite doen om de Volkskrant ervan te weerhouden een bepaald artikel te publiceren. Een betrouwbare bron, (ex-medewerker) kwam met deze informatie:

Nog geen reacties