Televisie

Dave Roelvink buit zwervers uit voor aandacht

Dave Roelvink buit zwervers uit voor aandacht

Dave Roelvink buit zwervers uit voor aandacht. Hij plaatst video’s en foto’s in zijn verhaal op Instagram om duidelijk te maken dat hij heel veel goede daden voor ze verricht. Hij brengt het topmatras en sigaretten naar ze toe. Waarom dat wederom gefilmd moet worden?

Goede daden

Één van de Roelvink-zoons, Dave, plaatst verschillende beelden van zichzelf die goede daden verricht voor de plaatselijke zwervers op Instagram. Hij brengt zijn topmatras naar ze toe en voorziet ze van sigaretten. Vervolgens gaat hij er zelf naast zitten in zijn badjas.

Introductie van de zwervers

Om zichzelf alvast te verdedigen, vertelt hij: “Ik voel ook de negatieve reacties weer aankomen, jongens. Dus ik zal jullie even een kleine inleiding geven over deze gasten. Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de buurt en ik heb hun al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen, uhm… Of ik ze geld moet geven voor een hotel of een opvang of ik ze kan helpen van de drugs en de alcohol af te komen zodat ze weer een leven kunnen opbouwen, maar ja…” Wat is het toch een goede jongen.

Jammergenoeg valt er weinig aan te doen, want Dave legt uit: “Dit is eigenlijk gewoon een beetje waar hun voor kiezen. Ze willen blijven gebruiken en ze hebben dit leven een beetje geaccepteerd. Dus vandaar dat ik alleen dit soort kleine dingen doe. En de keren dat ik ze geld geef, zie ik ze een uur later helemaal bezopen rondlopen, dus dat doe ik ook niet meer.” Het is dus een leven waar ze zelf voor gekozen hebben.

Dave Roelvink buit zwervers uit voor aandacht

Wij vragen ons (natuurlijk) af waarom het allemaal gefilmd moet worden. Je gaat dan zeker denken dat hij dit gewoon gebruikt om zelf positieve aandacht te krijgen, maar Dave is ons voor. Hij zegt: “En nee ik film niet alles wat ik doe, doe heel vaak boodschappies voor ze ect. is allemaal goed bedoeld. Zo en nu weer genoeg verontschuldigd voor een goede daad.” Het lijkt toch verdacht veel op een uitbuiting, want niemand ‘chillt’ voor z’n lol (of voor het genot van een zwerver) naast een zwerver.

Wereldverandering

Later komt ook nog een video voorbij waar Dave in zijn badjas op het matras buiten ligt ‘te chillen’ met de plaatselijke zwervers. Hij heeft ze ook nog even sigaretten gebracht en daar zijn ze ook helemaal blij mee. Wat verschrikkelijk allemaal… Je vraagt je opnieuw af waarom dit allemaal gefilmd moet worden, maar volgens Dave zelf doet hij ook vaak genoeg dingen die hij niet filmt. We vragen het ons af… Maar… Laten we positief afsluiten: goed gedaan, Dave! Als we allemaal zo zouden zijn, zou de wereld er heel anders uitzien. Geef zelf vooral een invulling van hoe dat dan zou zijn.

Nog geen reacties