Chantal Janzen reageert op roddels over vreemdgaande man

Chantal-Janzen

Chantal Janzen reageert op roddels over vreemdgaande man. Toevalligerwijs heet haar man ook Marco en gingen ook daar de geruchten dat hij vreemd zou gaan. What’s in the name? Het komt er vooral op neer dat Chantal, net als Maxime Meiland, even jankt over het BN’er-zijn.

In haar eigen blad &C reageert ze op de kwestie. Tijdens een opnamedag kreeg Chantal een appje van haar man die ergens had gelezen dat hij zelf vreemd zou gaan. Dat werd beweert door juicekanalen. Hoi! (Al waren wij niet degene die dat deelde). Chantal is zelf een type die slechte woorden meteen over haar schouder gooit, omdat ze er inmiddels aan went.

Toch vindt ze het lastig om roddels over vreemdgaan zomaar los te laten. Vrienden om zich heen maken er grapjes over en dat kan ze op zich handelen, maar toch is het niet het beste wat je kan overkomen. Ze vindt het namelijk wel lastig dat deze informatie ook bij ouders en kinderen terecht komen. Ze noemt het zelf ook naïef om te denken dat je als BN’er ‘veilig’ bent in de huidige wereld vol roddelkanalen.

Chantal schrijft: “Iedereen kan tegenwoordig nou eenmaal iets over je beweren en brengen. Of het nou waar is of niet. Er wordt natuurlijk ook veel gebracht wat waar is.” Bijvoorbeeld de schandelen bij The Voice bleken waar te zijn. Daarom verdrinken de onwaarheden hier ook tussen. Chantal vindt echter dat zelfs de informatie dat iemand wél echt vreemdgaat niks met buitenstaanders te maken heeft en het ook daarom niet gedeeld zou moeten worden.

Chantal noemt het ramptoerisme: “Iedereen kan alles maar over je zeggen, beweren en onthullen. Is dat klote? Meer dan. Zeker als je ziet hoeveel pijn, verdriet en angst het reeds bij sommigen heeft opgeleverd. (…) De stress en het negatieve gezeik heb je dan al gevoeld en raak je niet zomaar kwijt.” Eerlijk is eerlijk, tuurlijk is het ramptoerisme, maar daar genieten we gewoon lekker van met elkaar, toch?

Ook spreekt Chantal haar hoop uit richting de juicekanalen: “Al hoop ik dat het brengen van écht vreselijke berichten nooit zo erg gaat zijn dat iemand hierdoor het leven niet meer ziet zitten. Ik blijf en wil geloven dat deze contentmakers nooit zóver zullen gaan.” We zullen het meenemen.