Johan Derksen: ‘Eva Jinek wil een soort juicekanaal worden’

Johan Derksen op radio Veronica Johan Derksen en Bram Moszkowicz hebben Talpa corvee

Gisteren bij Vandaag Inside werd uitvoerig gesproken over het feit dat Waylon niet meer bij Eva Jinek in de talkshow wil komen, omdat hij niet wil praten over zijn vreemdgaan. Eva Jinek wil een soort juicekanaal worden volgens Johan Derksen.

Soort juicekanaal

Johan: “Ik ben vanochtend door de manager benaderd en het blijkt dus eigenlijk dat Eva zo in paniek is door de tegenvallende kijkcijfers dat ze een soort juicekanaal wil worden om daar de kijkers mee te trekken, want er is afgesproken dat Waylon daar komt om over zijn nieuwe album […] te praten. Er zou één vraag (hebben ze afgesproken) over zijn privéleven gevraagd worden en dat was: ‘hoe is het thuis?’, verder niet.”

Johan vertelt dat het vervolgens in de publiciteit werd gegooid en alle kranten het toen hebben opgepakt van: ‘Waylon komt zijn hele hebben en houden uit z’n privéleven vertellen’, maar dat was helemaal de bedoeling niet. Dat zou de reden zijn dat Waylon niet meer wil komen.

“Die juicekanalen zijn gewetenloos. Boulevard en Shownieuws zijn niet veel beter, maar nu ook al Jinek… Het is blijkbaar nieuws als iemand buiten de deur neukt. En dat wordt helemaal uitgemeten en dan moet je het ook nog uit komen leggen. Jongens: we hebben er geen flikker mee te maken wat wie dan ook buiten de deur doet!” Aldus Johan Derksen, die zelf opeens keihard deugt.

Onbeschaafd, maar wel interessant

Dan komt de échte sperma-emmer, Heleen van Royen, om haar mond open te trekken. Dit keer om stront uit te spreken. Ze mist ‘de oude’ Eva Jinek en vindt het zonde dat ze haar talent ‘verspilt’ aan Waylon en Nick en Simon. Oké. Bedankt voor je bijdrage.

Wanneer iemand tegen Johan ingaat en vertelt dat de mensen in Nederland het interessant vinden, reageert hij daar als volgt op: “Jawel, dat kunnen ze wel interessant vinden, maar ik vind de mensen die het publiceren niet interessant.” Bedankt voor je mening, Johan. Dat was het punt niet. Maar hij vervolgt: “Die vind ik onbeschaafd, Het was altijd een onbesproken wet in Nederland… In Engeland deden ze dat, in Duitsland, maar in Nederland hadden wij een fatsoenlijke journalistiek hier. Dat lieten wij buiten beeld.”

‘Je moet door het stof’

Wie het precies zegt is niet duidelijk, want het gebeurd buiten beeld, maar je hoort iemand nog kort zeggen: “maar Johan, dat is verleden tijd.” René van der Gijp denkt er gelukkig ook anders over als Johan: “het is bij ons nu op een gegeven moment gewoon zo… Als je vreemd geweest bent of dit… Je moet door het stof.” Vervolgens lachen de mannen ook allemaal om verschillende BN’ers die zijn vreemd gegaan en daarom flink door het stof moesten. Inclusief Johan Derksen zelf.

Maar Johan vindt: “Waylon had het op kunnen lossen door te zeggen: ‘moet je luister mevrouw, je hebt er geen flikker mee te maken wat ik lig te neuken’, afgelopen.” Ook daar is de rest van de tafel het niet helemaal mee eens.

‘Ik ga ervoor zitten!’

Johan vraagt dan aan zijn mede tafelgasten: “zouden jullie het interessant vinden als Waylon komt vertellen…” Hij kan z’n zin nog niet afmaken of de rest schreeuwt al vol enthousiasme: “Ja! Ja! Haha.” “Ik ga ervoor zitten!” roept van der Gijp. Johan, kom terug uit 1903 en accepteer dat dit nu eenmaal is hoe het werkt.