Arjen Lubach onder vuur na de grap over koningin Elizabeth

Gisteravond liet Arjen Lubach een filmpje zien waarop te zien was hoe ‘koningin Elizabeth’ als ‘dood’ in haar kist lag en op die manier live gestreamd werd. Nu ligt Arjen Lubach onder vuur na de grap over koningin Elizabeth.

In de uitzending liet hij zien hoe de vrouw dood in haar kist lag en door elkaar geschud werd. Dit was echter een grap, maar dat werd niet duidelijk gezegd. (Ook als hij het wel duidelijk aangegeven had, hadden veel mensen het nog steeds een té harde grap gevonden). Je weet toch wel hoe gevoelig mensen tegenwoordig zijn, Arjen?

Arjen Lubach krijgt flink wat kritiek op zijn aanhoudende stroom aan grappen over de overleden Britse koningin Elizabeth. Gisteren liet hij een simulatie zien van Elizabeth die in haar kist ligt.

Vorige week, op de dag van haar overlijden, grapte hij nog in zijn show: “We beginnen met verdrietig nieuws. We hebben geen gast vanavond, want aan het begin van de avond hoorden we helaas dat ze is overleden.” Best een leuke grap zouden wij denken, maar ook daar dachten de meeste mensen al anders over.

‘Die Britten zijn gewoon helemaal gek man!’

De grap (die in verkeerde aarde viel) over de koningin die zogenaamd dood in haar kist lag, maakte Arjen om een reden. “In Groot-Brittannië gaat het al helemaal over niks anders. Het is daar echt hysterisch”, aldus de presentator. Daarom wilde hij doen alsof ze zelfs vanuit haar kist op televisie te zien was.

Arjen zegt: “Ik zat een beetje te zappen en er is daar zelfs een kanaal, BBC Extra Plus, met een live verslag van binnenuit.” Hij laat vervolgens het beruchte filmpje zien. “Wow! Die Britten zijn gewoon helemaal gek man!”, grapt hij.

Reacties op internet

Op internet gaat het natuurlijk helemaal los. Verschillende kijkers van De Avondshow vinden dat deze grap niet passend was. Het klinkt o.a.: “Ik heb Arjen Lubach en z’n programma hoog zitten, maar het kistfilmpje van Queen Elizabeth vond ik toch net een stapje te ver.” Daarnaast zijn er mensen die het een misgeslagen plank noemen.

Een kijker reageert op YouTube: “Ik reageer zelden op een video maar ik vind de zogenaamde livebeelden van de queen uitzenden echt een ongemakkelijk grap. Zelfs voor een persoon als Lubach die tegen de monarchie is.”

Ach, dit was toch een leuke grap? Het was inderdaad niet helemaal duidelijk dat het nep was. Op zich zou het ook wel héél erg ziek zijn als dit echt was, maar ja, je weet het nooit. In deze wereld bedenken ze ook plastic baby’s die uitgepoept kunnen worden door transvrouwen, dus ja…

20 reacties op “Arjen Lubach onder vuur na de grap over koningin Elizabeth

 1. Jan Roos zegt:

  Ja, elke vrijdag is het raak
  Dan eet ik weer patat
  En daarna ga ik een borrel halen bij ons in de stad
  En als ik ’s nachts naar huis toe ga, shoarma onderweg
  Dan is het ’s maandags echt weer tijd voor doktersoverleg

  23
  7
 2. Rastiracistie zegt:

  Dit zal Arjan Lubach niet de kop kosten. Hij is een links woke mannetje en mag in tegenstelling tot iemand als een Jan Roos alles roepen zonder dat hij gecancelled zal worden.

  14
  3
 3. Marc-Marie zegt:

  Arjan Lubach, de omhooggevallen simpele ziel uit Friesland die propaganda mag oplezen voor z’n linkse lesbische bazin. Als die uitgekakt is en z’n zakken heeft gevuld komt de volgende trekpop aan de beurt.

  18
  3
 4. Eef Hoos - incassobureau toetanchamon zegt:

  Morgen gewoon betalen, wie geeft jou het recht om niet te doneren?! Geen excuses meer “oh heb nog geen wajong gehad blabla” Gewoon betalen.

  10
  0
 5. SnikkelGezicht zegt:

  Lubach is door normies, voor normies.
  Niets aan hem is interessant noch edgy.
  Hij heeft hele veilige meningen die door de mainstream wordt gedeeld.

  3
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.