Arjen Lubach en Tim Hofman strijden tegen elkaar in een deug duel

Tim Hofman wil heel erg graag deugen. Arjen Lubach zegt dat ook te willen. Daarom heeft Arjen een wedstrijd bedacht tussen hem en Tim. Arjen Lubach en Tim Hofman strijden tegen elkaar in een deug duel. deugt graag. Oh, help…

‘Ik probeer gewoon geen klootzak te zijn’

Arjen Lubach is wel de slechtste interviewer OOIT en ook dit gesprek begint weer redelijk ongemakkelijk. Arjen benoemt het feit dat Tim in een interview gevraagd werd waarom hij zo graag wilde deugen. Tim schoot uit z’n sloot toen NRC die vraag stelde. Tim zegt nu het volgende over deugen in De Avondshow: “Dat wordt een soort negatief ding, of zo, toch? Terwijl: ik probeer gewoon geen klootzak te zijn.”

Kosier Arjen reageert hierop: “Ik zit me af te vragen: misschien deug ik wel meer dan jij. Ik daag je uit tot een deug duel.” De spot richting deugen zit er wel redelijk in, dus gelukkig wordt de uitzending nog enigszins grappig om naar te kijken. Arjen noemt verschillende dilemma’s op waar Tim een deug antwoord op moet geven. Hold your tits, daar gaan we.

Zelfspot

De vragen gaan natuurlijk over het niet eten van vlees, het opruimen van afval, etc. Gelukkig zit er wel ook wat zelfspot in trutje Tim, want bij de vraag over of hij afval van de straat opraapt, is zijn antwoord: “Ik ben absoluut altijd deze man: ik pak dit, dan laat ik eerst iedereen dat zien en dan wijs ik even naar mezelf. Dan maak ik er een programma over en vraag ik om likes op m’n Tweet en dan gaat het zo de prullenbak in.” De grap van Lubach is dan weer dat het niet de juiste prullenbak was voor het afval. LEUK HOOR.

‘Witte jongens kunnen geen grap over zwarte mensen maken’

Oeh, maar dan komt Arjen met een gevoelig puntje: “Je kunt de hongersnood in Somalië oplossen, maar dan moet je wel op CNN live het N-woord gebruiken.” Je zou denken ‘nou, een keer het woord gebruiken op televisie om een hele hongersnood op te lossen, prima’, maar wie zijn wij nou? Wij kunnen beter een ‘ondeug’ duel doen, geloof ik.

Tim’s reactie is namelijk: “Het echt goede antwoord is dan dus dat je geen grappen maakt over zwarte mensen in deze context als je twee witte jongens op tv bent.” Arjen reageert hier enigszins verbaasd op met: “Ik maak toch geen grappen over zwarte mensen in deze context?” Nou, Tim vindt dus eigenlijk dit dilemma al een probleem: “Nu is het toch twee jongens die dan problematiek voor zwarte mensen tot een grapje degraderen? Zo voelt dat voor mij.” Arjen vindt, terecht, dat zo’n grapje moet kunnen. Tim reageert daar dan weer op met: “Ik verbied het je toch niet?!”

Wissel-Wokaal

Conclusie: Tim wint NATUURLIJK de Wissel-Wokaal (leuk). De grootste deugneus (en zo zegt hij zelf ook) geeft de Wokaal wel aan Arjen, want dat hoort toch wel bij deugen.

Bekijk het hele fragment hieronder en laat je mening horen!

18 reacties op “Arjen Lubach en Tim Hofman strijden tegen elkaar in een deug duel

 1. Ggz patient zegt:

  Dit vind ik zo’n rattige move: zeggen dat je iets als witte man niet kan zeggen, en dan zegt de ander “ik vind het wel kunnen”, en dan zeggen IK VERBIED HET TOCH NIET??

  15
  1
 2. Choco Prince zegt:

  Deze twee goedbetaalde, 1e klas deugsnikkels, beide trekpoppen van de deugbrigade, proberen met een lolletje hun sneue, maatschappij ondermijnend gedrag te bagatelliseren. Blijven wrijven in die vieze vlekje gasten, blijven wrijven.

  9
  1
 3. TV MAFFIA zegt:

  Tim Hofman heeft van zijn baas (NPO) toestemming gekregen om John de Mol te slopen omdat deze te machtig werd? Het ventje denkt zelf dat hij de wereld gaat verbeteren en z’n zakken vullen natuurlijk.

  2
  0
 4. Dikke chagrijnige vetlet met overspelig gedrag en biggenmuil🐷 zegt:

  Ik ben bij Powned ontslagen. Daar zeik en zeur ik nog iedere dag over. Tegenwoordig typ ik de mediacourant over en bedel om 5 euro

  3
  3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.