Amalia ondergedoken vanwege aanwijzingen voor aanslagplannen

Amalia

Op verschillende nieuwssites valt momenteel te lezen hoe de beveiliging rondom prinses Amalia en Mark Rutte flink is opgeschroefd. De namen zijn beiden naar voren gekomen in communicatie van georganiseerde misdaad. Hier wordt gesproken over een aanslag of ontvoering. Daarom is niet alleen Mark, maar ook Amalia ondergedoken.

Er brandt geen licht meer

Verschillende sssspppionnennn van Yvonne Coldeweijer hadden al geconstateerd dat er geen licht meer brandde in het huis van de prinses en dat er ook geen fietsen meer stonden. Dat blijkt nu te kloppen, want Amaal vertoeft tijdelijk elders. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten geen informatie te verschaffen over de beveiliging van personen. Zowel Markie als de politie en het OM doen geen uitspraken over de kwestie.

Taghi en Mohammed B. schrijven elkaar brieven

De zorgen zijn voortgekomen uit brievenpost. Wat blijkt? Ridouan Taghi en Mohammed B. zijn penvriendinnen van elkaar. Dit wordt ook bevestigt door Taghi’s detentieadvocaat Thomas van der Horst. Bij De Telegraaf valt te lezen dat de brieven verzen uit de Koran bevatten. Of dit versleutelde berichten zijn is niet bekend.

Het EBI zou brieven met versleutelde berichtgevingen onderscheppen en dat is volgens Van der Horst niet gebeurd en daarom zouden het geen versleutelde berichten zijn. Ook zegt Van der Horst dat het contact minimaal is: “Het aantal brieven in ruim één jaar is op twee handen te tellen, waarvan slechts vier van mijn cliënt.” Het feit dat de brieven niet onderschept zijn, betekent volgens mij niet per direct dat ze geen versleutelde berichten bevatten, toch?

Waar de namen van Rutte en Amaal dan voorbij komen, heb ik niet kunnen ontdekken. Wel zijn de twee mannen achter tralies verbonden door hun haat richting de overheid, maar waarom specifiek Mark en Amaal dan ondergedoken zitten, is niet bekend. Let’s hope for the best, want dit is niet zo best.