Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe: ‘ik ging over de grens’

Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe
Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe

Een enigszins ongelukkige timing voor Paul de Leeuw. Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe in Boerderij van Dorst. En dat terwijl het land momenteel op z’n kop staat wegens de angstcultuur die Matthijs van Nieuwkerk creëerde achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Boerderij van Dorst was vooraf opgenomen en was daarom ook niet zo gepland.

Paul de Leeuw geeft wangedrag ook toe

BNNVARA-presentator Paul de Leeuw sprak in Boerderij van Dorst eerlijk over zijn eigen wangedrag tijdens de opnames van programma’s. “Ja, je gaat over de grens soms, ja. Daar moet je inderdaad in gecorrigeerd worden”, geeft hij hier toe. Oeps… En dat nu net het land is losgebarsten vanwege die andere BNNVARA-presentator. Je weet wel wie.

Raven van Dorst vraagt hem in het programma of hij weleens boos is geworden achter de schermen. Daar reageert Paul op met: “Naarmate je ouder wordt is het ook veel minder, maar er zullen ongetwijfeld mensen die dit zien zeggen: ‘Hij was zo irritant en naar.’ Maar ja… Ja, ik kan wel naar zijn. Natuurlijk, jazeker. Dat is nu veel minder. Veel minder.”

De perfectie-smoes

Ook hij gebruikt hiervoor het excuus dat hij zijn doel van een top programma op deze manier wilde bereiken. “Je streeft naar het perfecte of het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme. Voordat ik opging was ik altijd een beetje aan het pesten met iedereen. Niet naar, maar gewoon om mezelf scherp te krijgen. Het vervelende jongetje was ik dan. Op het moment dat ik het toneel opkwam was ik dan die leuke presentator”, geeft Paul toe. Dat klinkt ook wel een beetje als een gespleten persoonlijkheid zoals die waar Matthijs van Nieuwkerk ook last van had/heeft.

Flauwigheid om de boel op scherp te zetten

Simone Weimans, bekend van het NOS Journaal, zit ook aan tafel als gast in het programma van Raven. Zij reageert op de opmerking van Paul de Leeuw: “Maar ja, dat kan echt niet meer. Tenminste, dat hele vervelende. Je wordt er gewoon op aangesproken en je wordt ter verantwoording geroepen.”

Paul verdedigt zichzelf door uit te leggen dat het vooral flauwigheid was om de boel op scherp te zetten. “Kon dat intimiderend zijn voor mensen, denk je?” vraagt Raven. “Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen, omdat ik natuurlijk veel ben en veel praat en altijd toch het hoogste woord voer. En dominant ben”, aldus Paul. Het is dus z’n karakter waar hij niet zo veel aan kan doen. Ja, precies…

‘Doe even normaal’

Paul geeft ook toe dat het soms wel eens te ver is gegaan met het opnaaien. Raven noemt het een ‘hot topic’ dat toxische situaties in Hilversum nu een voor een aangekaart worden. Dat klopt. Een voor een worden ze uitgeroeid.

Raven vraagt zich af hoe het kan dat mensen hier zo ver in gaan. Simone weet daar vreemd genoeg een antwoord op te geven: “Ik denk dat als je niet wordt gecorrigeerd en je bent een ster en je gaat maar door en je denkt dat alles kan… Als niemand dan zegt ‘doe even normaal’, dan wordt het gewoon je bestaan. Dan creëer je gewoon een soort monster en dan gaat het over de grens.”

Wanneer Raven aan de ongemakkelijke Paul de Leeuw vraagt of hij zich daar in herkent, antwoordt hij: “Ja, je gaat over de grens soms, ja. Daar moet je inderdaad in gecorrigeerd worden. Ik denk wel dat de gelijkheid er soms ook voor kan zorgen dat het vlak wordt. Soms heb je ook wel even temperament nodig om het weer even scherp te krijgen.”

No Pressure, No Diamants

No Pressure, No Diamants‘ is schijnbaar het motto bij de programma’s van BNNVARA. De omroep die zich altijd uitdraagt als de heilige graal blijkt na deze week in ieder geval al twee presentatoren onder zich te hebben die wangedrag vertoonde op de werkvloer. Huur de schoonmaakploegen maar vast in, want er is een hoop rommel op te ruimen bij de omroep.

Kijk Boerderij van Dorst hier terug op NPO.