Uit eerste hand

Zoon Glennis Grace gaat ook vuil prikken en krijgt agressieles

Zoon Glennis Grace gaat ook vuil prikken en krijgt agressieles

De straf van Tokkie Junior is ook bekend. De kinderrechter heeft zojuist uitspraak gedaan in de zaak tegen hem. Zoon Glennis Grace gaat ook vuil prikken en krijgt agressieles. De rechtbank benoemde nog dat hij erg veel last zou hebben gehad van de nasleep en de bijbehorende negatieve publiciteit.

Zoon Glennis Grace gaat ook vuil prikken

De zoon van Glennis, Anthony (Tokkie Junior), is pas zestien jaar en heeft een taakstraf van 120 uur gekregen. Daarvan is 40 uur voorwaardelijk. Daar houdt het niet bij op, want hij kreeg ook een leerstraf van 35 uur opgelegd, een winkelverbod in de supermarkt en een contactverbod met de slachtoffers. Die kreeg hij voor het slaan, schoppen en bedreigen van de supermarktmedewerkers. Dat was ook precies de eis die het OM eerder stelde. Fijn dat hier wel een gepaste straf wordt opgelegd.

Strafvermindering wegens negatieve aandacht

Maar dan… Volgens de persrechter heeft Anthony strafvermindering gekregen wegens de negatieve aandacht die de zaak kreeg. “De rechtbank heeft gezegd dat hij last heeft gehad van de negatieve media-aandacht vanwege de bekendheid van zijn moeder. Zoon Glennis Grace is op straat nageroepen en getreiterd. Dat is in strafverminderende zin meegewogen.” HUH? Oké, dus als mensen je op straat naroepen op een negatieve manier, krijg je een voordeel in een rechtszaak. Dit schrijven we even op.

Glennis Grace was vandaag zelf ook aanwezig bij de uitspraak de kinderrechter. Die rechter zei er ook nog bij: “Het hele gebeuren heeft een enorme beroering veroorzaakt. Mensen waren gechoqueerd door het heftige geweld, dat zomaar plaatsvond in hun supermarkt.” Er werd zelfs gesproken over ‘een bedreigende situatie’, ‘een klopjacht door de winkel’ en ‘er werd fors geweld gepleegd’.

Oneens met de uitspraak voor Glennis

Gisteren kreeg Glenda een taakstraf van 200 uur opgelegd en veel mensen zijn het hier niet mee eens. De straf wordt veelal te laag gevonden en zou niet het juiste signaal afgeven. In de podcast van het blad Privé zegt Evert Santegoeds bijvoorbeeld: “Ze komt hier goed mee weg en ik hoop dat ze dat zelf ook inziet. Dat is kennelijk de strafmaat in Nederland.”

Om nog maar een keertje terug te komen op Wierd Duk die bij Vandaag Inside aan tafel zat… Hij deelt ook zijn mening over de uitspraak in de zaak tegen Glennis Grace. Vindt hij de straf ook te licht? Hij vergelijkt het met de activiste Jenny Douwes die de initiatiefnemer was van de snelwegblokkering bij de zwarte piet-demonstratie toentertijd. “Ja, in vergelijking wel. Wat had Douwes nou gedaan? Die had opgeroepen om de activisten die uit de Randstad kwamen tegen te houden. Dat was ludiek en dan krijgt ze 240 uur”, aldus Wierd.

Verkeerd signaal aan de maatschappij

Harry Vermeegen heeft al helemaal een sterke mening over de opgelegde straf. “200 uur taakstrafje, dat is het dan. Als je nou zo iemand alleen maar 200 uur taakstraf geeft, wat voor signaal geef je dan af aan de maatschappij?”, zegt hij boos. “Het beviel haar niet, mevrouw was een beetje upset en mevrouw gaat op hoge poten met een soort klein leger daar de Jumbo in en gaat daar maar knokken. En dat signaal geef je nu af. Er kan toch wel minimaal een maandje cel voor af, voor dit?”

Hij noemt het zelfs geen straf en vindt dat hiermee niet het juiste signaal wordt afgegeven aan de rest van Nederland. En dat kan je moeilijk met hem oneens zijn. De valse zangeres heeft een knokploeg opgetrommeld om medewerkers van een supermarkt serieus aan te vallen. Die medewerkers hebben niet alleen fysieke schade opgelopen, maar hebben nu waarschijnlijk ook een trauma te pakken. Zoon Glennis Grace en Glenda zelf hoeven daar maar een paar uurtjes stront voor te scheppen. En dat terwijl ze zeer bekend is in het kikkerlandje. Tja… Het rechtssysteem in Nederland maakt soms rare sprongen.

#glennisgrace #glennishttps://t.co/HR0v1lIBot

— Harry Vermeegen (@harryvermeegen) November 9, 2022

Nog geen reacties