Televisie

Tristan van der Lingen doet aangifte tegen RoddelPraat: ‘dit raakt mij enorm’

Tristan van der Lingen doet aangifte tegen RoddelPraat: 'dit raakt mij enorm'

De uitzending van RoddelPraat van gisteren heeft het een en ander losgemaakt. We brachten een heftige scoop over een kandidaat van het programma Op Zoek Naar… genaamd Tristan van der Lingen. Wij kregen namelijk uit eerste hand te horen dat hij iemand zou hebben mishandeld. Tristan van der Lingen doet aangifte tegen RoddelPraat. Dat werd ook door de politie bevestigd.

Het verontrustende verhaal

Ja, hoor. Wat brachten we gisteren toch weer een heerlijke scoop. Tristan van der Lingen, kandidaat van het programma Op Zoen Naar… op AvroTros, blijkt iemand te hebben mishandeld. We vervulden onze journalistieke taak en onderzochten het verontrustende verhaal dat wij binnen hadden gekregen. Tot onze verbazing verscheen het item later die avond kort, maar krachtig bij RTL Boulevard.

Politie bevestigt aangifte tegen Tristan

Waar onze naam niet genoemd wordt, legt Luuk Ikink even snel uit wat er aan de hand is: “AvroTros zit met een aangifte tegen een kandidaat van het programma ‘Op Zoek Naar…’ in zijn maag. Deze deelnemer zal volgens de aangifte op 17 januari iemand hebben mishandeld. Politie bekijkt de aangifte die is gedaan.” Dat is interessant, want dat betekent dat de politie ook heeft erkend dat de aangifte tegen Tristan er wel degelijk ligt.

AvroTros doet alsof z’n neus bloedt

Luuk Ikink legt er ook bij uit dat de zender vooralsnog geen actie gaat ondernemen. Volgens hen is er namelijk nog niets aan de hand en kan hij gewoon meedoen met het programma: “AvroTros onderneemt vooralsnog geen actie voor de live-finale van aanstaande vrijdag. In een reactie laten ze weten dat ze willen handelen op basis van feiten en bewijs. Dat bewijs hebben ze nu nog niet en er is ook nog geen veroordeling, zeggen ze. Ze noemen het ook een impactvolle situatie voor alle betrokkenen.” Dat het een situatie is die veel slachtoffers met zich meebrengt, mag duidelijk zijn. Misschien had Tristan dan gewoon z’n handjes thuis moeten houden.

Het is wel weer typisch dat AvroTros besluit niets met de situatie te gaan doen. Het klopt dat hij nog niet veroordeeld is, maar er ligt in ieder geval een aangifte en volgens mij moet dat ook genoeg zijn om over een andere oplossing na te denken. Maar ik geloof dat er tegenwoordig wel vaker criminelen op televisie verschijnen, dus waarschijnlijk is dat gewoon een trend.

Tristan van der Lingen doet aangifte tegen RoddelPraat

Tristan van der Lingen heeft trouwens inmiddels via Instagram laten weten een aangifte tegen ons te gaan indienen. Hij schrijft: “Er gaat op dit moment een heel naar (en onjuist) verhaal over mij rond. Ik hoopte mij niet met deze negativiteit bezig te hoeven houden in een voor mij zo belangrijke week, maar vanwege de ernst en omvang ga ik toch aangifte doen vanwege smaad en laster. Dit alles raakt mij enorm.” Ja, precies. Misschien had je dan (nogmaals) je handjes thuis moeten houden. Betekent dit de zoveelste rechtszaak voor RoddelPraat?

Watch on YouTube

Nog geen reacties