Relletjes

Bastiaan Ragas bij HLF8: ‘Fulltime functie is niets voor een vrouw’

Bastiaan Ragas bij HLF8: 'Fulltime functie is niets voor een vrouw'

Tafelgast Bastiaan Ragas zegt vandaag bij HLF8: ‘fulltime functie is niets voor een vrouw’. Hij zegt dit nadat er wordt gesproken over diversiteit binnen topfuncties. De wet die dit mogelijk maakt is sinds vorig jaar actief.

Eenderde man en eenderde vrouw

Zo moet er sinds vorig jaar bij de benoeming van een nieuw RVC-lid worden gekeken naar diversiteit. 33% van alle deelnemers moet vrouw zijn en 33% moet man zijn. De stoel moet dus leeg blijven tot er wordt voldaan aan deze diversiteit eis. “De wet zou niet nodig moeten zijn, maar is het wel”, aldus toenmalig minister Becker. Wel ironisch dat het een vrouw is die er een wet voor bedenkt en doordrukt.

Jij zit hier alleen omdat je geen piemel hebt

Heeft een vrouwen-quotum in het bedrijfsleven wel zin? De tafelgasten bij HLF8 zijn vanavond in ieder geval 80% man. Alleen Roos Schlikker is vrouw en die heeft trouwens ook een heerlijke achternaam die perfect bij de situatie past. Zodra Roos wordt gevraagd wat ze ervan vindt, reageert ze als volgt: “ik vind het leuk om hier met vijf mannen aan tafel het vrouwen-quotum te bespreken”. Sam Hagens reageert: “We gaan vooral heel erg goed naar jou luisteren”. Wat een slijmbal.

Dan vraagt Sam of het zin heeft, een vrouwen-quotum. Roos Schlikker reageert: “Het is flauw, om deze tafel als voorbeeld te gebruiken”. Ze denkt ook dat het vrouwen-quotum niet echt tot zijn recht komt, omdat mensen zullen denken: “Jij zit hier alleen omdat je geen piemel hebt”.

Bastiaan Ragas: ‘Fulltime functie is niets voor een vrouw’

De wet heeft invloed op beursgenoteerde bedrijven en 5000 bedrijven die in de gaten worden gehouden. De laatste moet er naar streven. Vervolgens vraagt Sam Hagen aan Bastiaan Ragas: “Wat vind jij, dat bedrijven er naar moeten streven?” Waar Bastiaan Ragas als volgt op reageert: “Een streven is sowieso Goed, voor dat soort topfuncties.”

Tussen de rechters, officieren van justitie en het onderwijs is het merendeel vrouw. 80% van onze kinderen worden op school opgevoed door een vrouw. Bastiaan Ragas vervolgt: “sommige functies zijn beter geschikt voor vrouwen als mannen.” Vervolgens vraagt Sam Hagen: “past de top van het bedrijfsleven minder bij vrouwen?” Waar Bastiaan weer op een bijzondere manier op reageert: “de Fulltime functie is niets voor een vrouw.” Dit zijn wel vrouwonvriendelijke uitspraken hoor Bastiaan. Wat vinden jullie?

Nog geen reacties