Steven Brunswijk heeft spijt van eerdere excuses: ‘jullie kunnen mijn rug op!’

Steven Brunswijk heeft spijt van eerdere excuses: 'jullie kunnen mijn rug op!'

Steven Brunswijk heeft spijt van eerdere excuses. Eerst lachte hij om ‘het kaarsverhaal’ van Johan Derksen, zei daar later sorry voor, maar heeft nu opnieuw spijt. Volgen we het nog?

Het beruchte kaarsverhaal

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar in april zat Steven aan tafel bij Vandaag Inside toen Johan Derksen het beruchte ‘kaarsverhaal’ vertelde. Een paar dagen later zat hij aan tafel bij Op1 en besloot daar afstand te nemen van de VI-aflevering waar hij bij aanwezig was. Hij bood zijn excuses aan voor zijn harde gelach om ‘het kaarsverhaal’.

Voor de mensen die vergeten zijn wat ‘het kaarsverhaal‘ is… Johan Derksen vertelde bij VI dat hij een keer vaginaal een kaars bij een vrouw had ingebracht toen ze lag te slapen. Steven Brunswijk kon hier smakelijk om lachen, maar achteraf bleek de rest van Nederland het niet zo leuk te vinden. Johan kwam onder vuur te liggen en Steven zei sorry bij Op1.

Steven Brunswijk heeft spijt van eerdere excuses

Nu komt Steven hier op terug in de Nieuwe Revu: “Waar ik het meest van baal is dat ik later bij Op1 heb gezeten en sorry heb gezegd. Achteraf gezien denk ik: ik ben komiek, ik lach om dingen, dat is mijn taak en mijn beroep. Ik mag lachen om dingen, hoe hard die dingen ook zijn.”

‘Ik word nog steeds uitgescholden’

Hij lijkt het niet helemaal te begrijpen: “Terwijl Johan Derksen al lang en breed weer vrolijk op televisie is met René van der Gijp, krijg ik nog steeds berichten binnen waarin ik word uitgescholden omdat ik zo hard heb gelachen om zijn verhaal.” Nou, allereerst hebben de mannen van VI ook veel haat gekregen, maar besloten het te negeren (leuk woord. Kom ik zo op terug). Ten tweede vinden mensen het natuurlijk vooral gewoon krom hoe je in de ene talkshow keihard lacht en in de andere talkshow excuses gaat maken.

‘Jullie kunnen mijn rug op!’

Nu heeft hij spijt van het betuigen van zijn spijt toentertijd: “Toen mij werd gevraagd om excuses te maken, had ik moeten zeggen: jullie kunnen mijn zwarte rug op, tieft op, ik lach om dingen.” En daar houdt het niet bij op, want hij vervolgt: “Ik ben in mijn leven heel vaak gediscrimineerd, maar er zijn een heleboel comedians die grappen maken over racisme en mensen met een donkere huidskleur. Moet ik daar dan boos om worden? Nee, ik vind die grappen fantastisch.”

‘Ik heb nooit iemand aangerand’

Om zichzelf nog even extra vrij te pleiten vervolgt hij: “Ik heb niks gedaan, ik heb nergens een kaars in geduwd, ik heb nog nooit iemand aangerand, ik heb nooit seksueel overschrijdend gedrag vertoond. Ik ben niet het probleem, maar blijkbaar heb jij zelf een probleem waar jij nooit aan hebt gewerkt, anders deed het niet zo’n zeer.” Ja, precies.

Jan Roos en de Braboneger

Dit zal overigens niet het enige zijn waar Steven Brunswijk spijt van heeft. We hebben even gegrabbeld in de oude doos en kwamen een fragment tegen dat we jullie niet willen onthouden. Hieronder is een video te zien van GeenStijl waar ik een interview afleg met de ‘Braboneger’.