Televisie

Evert Santegoeds: ‘SBS 6 moet stoppen met Peter Gillis en Massa is Kassa’

Evert Santegoeds: ‘SBS 6 moet stoppen met Peter Gillis en Massa is Kassa’

‘SBS 6 moet stoppen met Peter Gillis en Massa is Kassa’, vindt Evert Santegoeds. Dat vertelt hij in zijn podcast ‘Strikt Privé’ die hij maakt voor De Telegraaf. Hij is zelf hoofdredacteur van de Privé en zelfs deskundige bij Shownieuws. Hij is daarom ook niet onbekend met de geruchten rondom zijn collega Peter Gillis en begrijpt zijn eigen werkgever daarom niet.

Kritiek op werkgever SBS 6

Evert Santegoeds steekt zijn mening niet onder stoelen of banken in zijn podcast ‘Strikt Privé‘. Hij is zowel hoofdredacteur van Privé als deskundige bij Shownieuws. Toevallig is Shownieuws, net als Massa Is Kassa, ook een programma dat uitgezonden wordt door SBS 6. Toch heeft hij kritiek op de zender wanneer het aankomt op zijn collega Peter Gillis.

‘SBS 6 moet stoppen met Peter Gillis en Massa is Kassa’

Hij vindt dat zowel SBS 6 als Nicol Kremers moeten stoppen met Peter Gillis. “Nicol, maak dat je wegkomt! Dat geldt ook voor SBS 6 hoor, eigenlijk: maak dat je wegkomt met die mensen. Het gaat van kwaad tot erger. De sympathie is er helemaal van af en zoals die mensen zich menen te gedragen tegen winkelpersoneel en in restaurants: het is afstotend”, laat hij vurig weten in de podcast.

‘Te onbeschoft voor woorden’

Het wordt duidelijk dat Evert een kijker is van ons programma, want hij deelt toevallig de mening die ik ook al uitte in de laatste aflevering van RoddelPraat. Ook hij vindt dat de kerstspecial van Peter natuurlijk verschrikkelijk is. “Daar word je toch echt werkelijk niet vrolijk van. Hoe die met andere mensen omgaan… Het is te onbeschoft voor woorden af en toe”, aldus Evert.

‘Ze zijn gewoon niet leuk. Klaar’

De kritiek van Evert gaat nog even door en is allesbehalve mals: “Ik kan er niet meer naar kijken zo langzamerhand. Het is niet leuk, het is niet geestig, het is niet grappig, het is niet aardig. Het is helemaal niks eigenlijk. (…) Ik denk dat het einde van deze serie wel in zicht is. Ze zijn gewoon niet leuk. Klaar.” En dan moet ik het die man toch meegeven, want hier heeft hij eindelijk eens echt een goed punt.

‘Het is heftig’

De gruwelijke geruchten die wij gisteren in de uitzending hebben verspreid, zijn voor Evert ook niet geheel nieuw. “Daar zijn wij ook over benaderd met datzelfde verhaal en die bron zei van: ‘Als ik het achterste van mijn tong laat zien, dan zit hij vandaag nog vast voor een heel lange tijd.’ Of dat nou dit verhaal is… Het is heftig”, vertelt hij.

Peter Gillis is onbetrouwbaar

Ook Evert Santegoeds vindt dat Peter nu wel kan fluiten naar zijn geloofwaardigheid: “Hij heeft het natuurlijk allemaal verprutst onze Peter: hij kan het nu ontkennen wat hij wil, maar geen hond die die man nog gelooft na de vorige keer, toen er ook helemaal niets was gebeurd en ‘code rood’ en hij had niemand mishandeld, maar hij zat wel een nacht op het politiebureau.” Het is gewoon klaar voor onze Peter. Alleen Talpa moet dat nog gaan toegeven.

Inmiddels is Evert bijna boos gaan klinken en legt uit: “Hij kan ontkennen wat hij wil, maar ik geloof die man nooit meer. Dat spreekt in zijn nadeel nu. Hij kan wel zeggen dat er niets is voorgevallen, maar het is een vrij gedetailleerd verhaal en er zijn ook weer klappen gevallen. Jongen, jongen, jongen: wat een proleet is dat.” Het verhaal is ook sowieso waar en de man is ook niet te vertrouwen. Zoals wij ook al hebben gezegd… De bronnen die wij spraken klonken angstig en zeer geloofwaardig. Toch wordt Peter een hand boven het hoofd gehouden door een Paul Römer.

Onbegrip richting Nicol Kremers

Waar Dennis Schouten al een poging heeft gedaan om Nicol Kremers te beschermen, vindt Evert: “Ik heb een heel ander beeld van Nicol sinds haar bezoek aan die kerstmarkt. Ik vind haar zó naar geworden dat ik denk: ja, mens, als je er nou nog blijft hangen, ga je gang.” Oef… Dat is een heftige uitspraak, maar Evert is niet de enige die zich nu begint af te vragen waarom Nicol nog steeds bij Petertje is. Wij hebben ook geen idee. Hopelijk brengt de zaak begin volgend jaar meer duidelijkheid.

Nog geen reacties