Sander Schimmelpenninck wil politiek niet in: ’te veel negatieve consequenties’

Sander Schimmelpenninck wil politiek niet in: 'te veel negatieve consequenties'

Sander Schimmelpenninck wil politiek niet in. Dat liet hij gisteravond aan tafel bij Eva Jinek duidelijk blijken. Volgens hem zitten er ’te veel negatieve consequenties’ aan verbonden en dat vindt hij het niet waard.

Sander Schimmelpenninck wil politiek niet in

Gisteravond in de uitzending van Jinek was onze grote vriend Sander Schimmelpenninck te gast en daar deelde hij zijn mening over hoe de dingen in de Tweede Kamer nu gaan. Hij begint: “In de Tweede Kamer zie ik weinig mensen die zeggen: ‘dit is een pakket maatregelen om dit probleem een te pakken.” Daar reageert een andere tafelgast meteen op met: “Ja, omdat jij niet de politiek in gaat.”

‘Mijn doel is om de VVD kapot te maken’

Hij zou het fantastisch vinden als Sander zich verkiesbaar stelt voor de VVD. En dat klinkt Sander niet helemaal vreemd in de oren, want hij antwoordt: “Het is wel mijn doel om de VVD (die nu haar 75-jarige verjaardag viert) te breken en kapot te maken. Nou, ja… Dat moet in tweeën vallen, want de ene helft is gewoon conservatief en de andere helft is liberaal.”

‘Te veel negatieve consequenties’

Maar waarom gaat hij dan zelf niet gewoon in de politiek? “Omdat ik dus het idee heb dat deze rol misschien wel meer impact heeft dan de rol in de politiek”, antwoordt Sander Schimmelpik. De belangrijkste reden om het niet te doen is: “Ik heb diep respect voor het politieke ambt, maar ik weet ook welke negatieve… […] De negatieve consequenties zijn te groot. De sociale media, de bedreigingen…” Alsof hij die nu nog niet krijgt.

Sander Schimmelpenninck wil politiek niet in

Sander Schimmelpik in de Tweede Kamer moeten we natuurlijk niet willen, maar het is wel erg triest dat het hok nu vol zit met kneuzen die geen idee hebben hoe ze een land goed moeten regeren, omdat anderen wellicht te bang zijn om de politiek in te gaan. Laten we hopen dat er een keer bekwame mensen op de juiste plekken komen te zitten.