Sander Schimmelpenninck wordt gesloopt

Sander Schimmelpenninck heeft de dochter van ... gedaan Sander Schimmelpennink discrimineert

Nou ja, eigenlijk sloopt ie zichzelf. Maar je kan wel aan de toon van het artikel lezen dat ze bij Het Financieel Dagblad ook een enorme pesthekel aan die omhooggevallen verticaal uitgedaagde graaf hebben. Met teksten als ‘Ik kan toch niet in mijn eentje het systeem veranderen?’ probeert de minkukel zich als een hedendaagse Gandhi te presenteren. Sander Schimmelpenninck wordt gesloopt door over zichzelf te laten praten. Heerlijk.

Van schelden tot handelsmerk

De man die iedereen en alles uitmaakt voor nazi en dom als hij het er niet mee eens is wordt gefileerd. “Kan het ook zonder gescheld? Misschien wel, maar Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck heeft van schelden – en niet alleen op wegens integriteitskwesties uit de VVD gebonjourde volksvertegenwoordigers – zijn handelsmerk gemaakt.”

Linkse Schimmelpenninck

Sandertje komt met allemaal linkse ideetjes om maar zoveel mogelijk zich af te zetten tegen zij eigen komaf. En als de journalisten doorvragen over zijn plannen die in zijn nieuwe boekje staan reageert hij: “Even in algemene zin: ik begrijp dat jullie op detailniveau de uitwerking willen weten, maar daar is dit boekje helemaal niet voor bedoeld. Het is een denkrichting.” Oftewel, ik ouwehoer maar wat en waarschijnlijk kan het in de praktijk niet, maar het klinkt zo lekker.

Van alle markten thuis

En dan laten ze de bijl in zijn nekje vallen. “Is het bij het verspreiden van uw boodschap niet wat onpraktisch dat u zo ‘veelkleurig’ bent? Voorbeeld: u pleit voor stoppen met de fiscale bevoordeling van pensioenen, maar wijst tegelijkertijd in commercials voor pensioenbelegger Brand New Day op het fiscale voordeel dat er te behalen valt.” Schimmel: Glimlachend: “Ja, dat is wel interessant hè?” Uitgeluld.