Televisie

Politie boos op BNNVARA: ‘Geven criminelen podium’

Politie boos op BNNVARA: ‘Geven criminelen podium’

Politie boos op BNNVARA, omdat de omroep volgens hen een podium geeft aan criminelen. Het betreft het programma 101Barz, waar politie, justitie en andere instanties volgens Het Parool nu mee in gesprek zijn.

Politie boos op BNNVARA

Politie, justitie en andere instanties zijn momenteel in gesprek met 101Barz. Dat wordt geschreven in Het Parool. Volgens de instanties is het zo dat ‘een optreden bij het platform veel status geeft aan criminelen die óók rappen en die het platform gebruiken voor een permanente wervingscampagne onder jongeren.’ Oké, dan. Dat is een serieus iets.

‘Geven criminelen podium’

Het Parool schrijft dat de aanleiding van dit verzoek het onderzoek naar rapformatie Zone6 is, waarvan vele rappers momenteel nog vastzitten. De politie zegt ‘alles op alles’ te zetten om het hen moeilijker te maken. Zo hebben ze een verzoek ingediend bij YouTube om het kanaal van MPG Music, het label waar onder andere Joey AK en Bigidagoe hun muziek uitbrengen, te sluiten.

Het criminele circuit ondersteunen met belastinggeld

Omdat 101Barz van BNNVARA is (en daarmee onderdeel van de publieke omroep), is dit uiterst bijzonder te noemen, omdat ons belastinggeld gaat naar de ondersteuning van het criminele circuit. Ze laten voorafgaand aan een sessie een disclaimer zien waar staat: ‘De artiesten maken gebruik van hun culturele expressie en artistieke vrijheid. De teksten zijn ongecensureerd en geven hiermee inzage in hun belevingswereld.’ Wat? HAHA! Wat? Oh, ja. Tuurlijk. Omdat het onder ‘artistieke vrijheid’ valt, moet je alles kunnen zeggen wat je wilt. Ook als het gaat over geweld of andere criminele zaken.

View post on Instagram
 

Nog geen reacties