Matthijs van Nieuwkerk stopt per direct bij BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk stopt per direct bij BNNVARA

Aan ANP laat Matthijs nu weten dat hij per direct de banden met de omroep BNNVARA verbreekt. De 62-jarige presentator verklaart: “Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.” Nee, joh. Die man is gewoon op z’n pikkie getrapt. Matthijs van Nieuwkerk stopt per direct bij BNNVARA, omdat hij een deuk in z’n ego heeft gekregen.

Matthijs van Nieuwkerk stopt per direct bij BNNVARA

“Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een – letterlijk – blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt”, aldus Van Nieuwkerk. De presentator is in opspraak nadat de Volkskrant vrijdagavond een uitgebreid onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door. Het ging volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’. Hij gaat nu snel weg bij BNNVARA.

‘Tot bezinning komen’

Van Nieuwkerk, lange tijd de meest beeldbepalende en bestbetaalde presentator van de publieke omroep, gebruikt de komende periode ‘om tot bezinning te komen’. “Daarna hoop ik weer van me te laten horen.” Daarvoor maakte hij verscheidene tv-programma’s rondom de Top 2000. NTR besloot zaterdag de opnames van de Top 2000 Quiz te staken naar aanleiding van het Volkskrant-artikel. Over het vervolg hiervan is nog niks bekend.

Op zijn pikkie getrapt

BNNVARA ging in gesprek met Matthijs na de serieuze aantijgingen die in de krant werden gedaan. Wij deelden toen al het volgende artikel:

Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA

Die vork schijnt nu toch anders in de steel te zitten. Dat komt, omdat Matthijs op zijn pikkie was getrapt en de bui zelf ook wel voelde hangen. Daarom nam hij snel zelf ontslag en gebruikt daarbij het excuus dat de zender hem ‘niet geloofde’. Ja, precies.