Televisie

Peter Gillis moet 5 vakantieparken sluiten: ‘Witwassen en criminele zaken’

Peter Gillis moet 5 vakantieparken sluiten

Het is wederom een zwarte dag voor Peter Gillis van Massa is Kassa. Het AD meldt dat vijf gemeenten waar zijn vakantieparken in staan, vergunningen van hem willen gaan eisen. Peter Gillis moet 5 vakantieparken sluiten. Dat is althans de verwachting.

Slechte kansen

Het AD schat de kansen van Peter slecht in. En dat is ook niet gek, want hij moest eerder al dwangsommen betalen aan verschillende gemeenten, omdat hij arbeidsmigranten illegaal had gehuisvest. Daarom kreeg hij eerder op locaties al geen vergunningen meer.

Bibob-toets

Voor het verkrijgen van een vergunning moet hij ook de Bibob-toets doorstaan. Hier wordt in getoetst of er een risico bestaat dat de ondernemer de vergunning gaat misbruiken voor witwassen of criminele zaken. Eerder bleek bij een andere gemeente al dat hij hier niet doorheen kwam. De kans dat het hier wel lukt is daarom dus nihil.

Peter Gillis moet 5 vakantieparken sluiten

Het AD schrijft hier ook over: “Hij kan hierdoor al fluiten naar vergunningen voor een horecazaak op zijn park Slot Cranendonck in Soerendonk en voor uitbreiding van zijn park De Berckt in Baarlo. Zijn pas aangeschafte camping in Valkenburg mag zelfs helemaal niet open omdat hij geen exploitatievergunning krijgt.” Wanneer Petertje straks vijf van de negen parken kwijt is, zal dat een probleem opleveren in zijn portemonnee. En wat betekent een lege portemonnee voor zijn relatie met Nicolleke? Inderdaad, dat deze niet meer zal bestaan.

Nog geen reacties