Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega’s en toont geen spijt

Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega's

Journalist Willem Feenstra onthult de waarheid over het statement van de presentator. Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega’s en toont geen spijt. De Volkskrant en de omroep BNNVARA waren verbijsterd door deze reactie van Matthijs.

Eerste reactie viel niet in goede aarde

Maandenlang deed De Volkskrant onderzoek naar het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Pas een aantal uur voordat het artikel van de krant gepubliceerd werd, gaf hij een reactie. En die reactie viel niet in goede aarde.

BNNVARA is teleurgesteld

BNNVARA liet over de reactie van de presentator weten: “De reactie van Matthijs stelt ons teleur en dwingt ons tot beraad.” Gisteren lieten we al weten dat de omroep Matthijs hoogstwaarschijnlijk gaat ontslaan. Er zijn te veel dingen mis gegaan en daar kunnen ze natuurlijk niet meer omheen.

Een dik uur na zijn eerste reactie kwam Matthijs (onder druk van de omroep) toch ineens met een reactie waarin hij wel spijt betuigt. Dat is ook de reactie die de krant heeft gepubliceerd. Zijn echte, eerste reactie is door de krant dus niet geplaatst, maar BNNVARA doet niet geheimzinnig over het feit dat Matthijs eerst anders reageerde. De omroep is er zwaar teleurgesteld over.

Het dilemma van de Volkskrant

Waarom is er dan niet voor gekozen om het eerste statement ook te plaatsen? “We stonden onder hoge tijdsdruk op dat moment, want het was echt heel laat in de middag”, vertelt de journalist. “In dat statement haalde hij ook wel nog naar een aantal mensen hard uit. We hadden geen tijd om daar wederhoor op te halen. Meer kan ik daar op dit moment niet over zeggen, omdat we het journalistiek ook nog zelf aan het overwegen zijn wat we daarmee moeten”, vervolgt hij. Ahaa…

Het statement heeft nog wel nieuwswaarde. Het is daarom te hopen dat het nog een keer goed gepubliceerd wordt. Wel werd het al bij BNNVARA neergelegd. “Wij hebben natuurlijk aan de omroep voorgelegd wat ze ervan vonden en zij vonden het niet in lijn met de gesprekken die ze met hem gevoerd hadden en teleurstellend, zeiden ze.”

‘Ik vraag me af of we hem nog terugzien op tv’

“Ik vraag me af of we hem nog terugzien op tv”, stelt Rob Goossens nog in RTL Boulevard. Maar nee, we gaan hem niet meer terug zien, want de omroep gaat hem ontslaan. Ze zullen wel moeten, want ze kunnen het straks niet aan het publiek verkopen waarom hij nog vrolijk op de buis verschijnt. We leven tenslotte in een ‘cancel culture’.

26 reacties op “Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega’s en toont geen spijt

  • Marko K. zegt:

   Werkelijk waar heel Hilversum neuuokt buiten de deur of het nu stagiairs zijn of rijg je leuter aan een kleuter, of niet Marco B. Of Sjonnie die er een paar mept, Haast elke BN’er misbruikt zijn bekendheid.

   4
   1
  • Willem zegt:

   Stagiair nooit doen. Bepaalde professionele verstandhouding uitsluiten van intimiteit. Kijk uit met leerlingen, patiënten, cliënten, ondergeschikten. Kan je de baan kosten of juridisch gezeik opleveren.

   3
   0
  • Mart Hoogfapper zegt:

   Als om John was, had ik een pinupclub reboot gedaan. Goed social media team en fotografen erop. Kunnen Liesje en Tieltje op zeker solliciteren bij de HEMA. Want dat is net niks op alle vlakken. Oké zwartgeld support doet een hoop.

   4
   0
  • Mart Hoogfapper zegt:

   Maar tegen kwaliteit verliest het echte aandacht en credibiliteit. Niveau zo net niks. Die blaas je zo aan de kant. Is geen uitdaging. Maar ik ga het niet doen.

   3
   0
 1. wortelvanhetkwaad zegt:

  Matthijs moet stil gaan leven. Hij heeft jarenlang zijn zakken kunnen vullen. Heeft vast menige vrouw het bed in gekregen. Hij moet zijn zegeningen tellen. En nu snel de anonimiteit in

  6
  0
  • Mat zegt:

   Matthijs is recent gescheiden en pardoes was hij ineens weer op Tv met dat flutprogramma over Frankrijk met die koekenbakker die zijn eigen liedjes niet zingt. Tjah dan komt dit nieuws uiteraard uitermate ongelegen.

   5
   0
  • Mat zegt:

   Met diens verstande dat Matthijs uiteraard zijn luxe leventje wenst blijven te leven. Dan is een scheiding en gecanceld worden op Tv niet echt handig. Die 6ton plus inschrijven met eigen Bvtje voor extra gratis floes. Kan hij vergeten.

   4
   0
 2. Jeanette zegt:

  Dat krijg je. Als je ze niet meteen corrigeert en laat begaan, raken ze gewend. Wordt het normaal. Net met me2. Hoop cariereneukers. Geen negatieve gevolgen. En dan sta je tegenover iemand die er wat van zegt en denken ze wat krijgen we nou.

  4
  0
 3. Bob zegt:

  Anderson ook. Doe je net niks. Krijg je een zwaar overtrokken reactie door dingen die anderen deden. Terwijl nee oke en doorrrr

  3
  0
 4. Dominique Weesie zegt:

  Mathijs kom bij Powned. Gaan we samen een beetje zitten roken en onze zakken verder vullen. Dan mag je de klimaatkar presenteren.

  6
  0
  • Huigie Pluigie power ✊ zegt:

   Slappe zender met reportertje hakblok. Niet eens mijn zaal pluggen. Terwijl ik ben de klokkenluider van justitie en er zijn valse aangiften tegen mij gedaan, waarvan er in de doofpot gingen. Zwartgemaakt in de mainstream media. Schande!

   5
   0
 5. Goed om te weten zegt:

  Commerciële banken worden ingewisseld voor centrale banken met macht tot programmeerbaar geld inc. limieten op eten en brandstof of direct innen van belasting door overhead. Its happening every where.

  4
  3
  • Hansie zegt:

   Goed weten voor je praat. Want zo ik lees heb je er weinig van begrepen. Ik ga je niet uitleggen. Helemaal niet hier.

   3
   1
 6. Naar het hoofd gestegen zegt:

  Dit soort gedrag zie je vaak bij bekende mensen helaas. Dan is de roem ze naar het hoofd gestegen, en voelen ze zich verheven boven alles en iedereen.

  3
  0
 7. Geck Turk atta Utregt mothrfukr zegt:

  Joelie maute mei nau uitkiring gefe ijk nauk jaulie dogters joelie woerke hele lefuh ijk genied fan de leefu hahahhahahahh

  1
  0
 8. Johan Derksen, die als het mag, even iets zegt:

  Sympathieke man die Matthijs. Ik zou samen wel een paar mensen een kaars in hun reet willen drukken.

  0
  0
 9. Huig Plug is een goeie vent zegt:

  😂 Mark B. aka zaagblok of hakblok. Marky flex. Ja jammer Huig zijn reputatie wordt schaadt. Nog eens ontmoet. Goede ethiek. Oprecht en rechtvaardig. Als je kijkt naar de levens van klokkenluiders weet je hoe diep en wijdverspreid de rot is.

  2
  0
  • ZWARTE Piet zegt:

   Vieze media. Vieze (vul maar in)
   Als dat nummer geen 1M views heeft voor sinterklaas terug naar Spanje gaat. Dan neemt hij alle Kevins mee en gijzelt ze in een hotel waar ze 24/7 naar “the best of de beste zangers” moeten luisteren.

   2
   0
 10. Bergense criticus zegt:

  Goh, verrassend. De belichaming van deugende linkse mensen valt van zijn voetstuk. Uiteindelijk tonen ze allemaal hun ware aard.

  3
  0
 11. Hendrik Jan de tuinman zegt:

  Het is mooi om te zien dat de narcisten het hele jaar door de kop op weten te steken.

  2
  0

Reacties zijn gesloten.