Televisie

Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega’s en toont geen spijt

Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega's

Journalist Willem Feenstra onthult de waarheid over het statement van de presentator. Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uit naar collega’s en toont geen spijt. De Volkskrant en de omroep BNNVARA waren verbijsterd door deze reactie van Matthijs.

Eerste reactie viel niet in goede aarde

Maandenlang deed De Volkskrant onderzoek naar het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Pas een aantal uur voordat het artikel van de krant gepubliceerd werd, gaf hij een reactie. En die reactie viel niet in goede aarde.

BNNVARA is teleurgesteld

BNNVARA liet over de reactie van de presentator weten: “De reactie van Matthijs stelt ons teleur en dwingt ons tot beraad.” Gisteren lieten we al weten dat de omroep Matthijs hoogstwaarschijnlijk gaat ontslaan. Er zijn te veel dingen mis gegaan en daar kunnen ze natuurlijk niet meer omheen.

Een dik uur na zijn eerste reactie kwam Matthijs (onder druk van de omroep) toch ineens met een reactie waarin hij wel spijt betuigt. Dat is ook de reactie die de krant heeft gepubliceerd. Zijn echte, eerste reactie is door de krant dus niet geplaatst, maar BNNVARA doet niet geheimzinnig over het feit dat Matthijs eerst anders reageerde. De omroep is er zwaar teleurgesteld over.

Het dilemma van de Volkskrant

Waarom is er dan niet voor gekozen om het eerste statement ook te plaatsen? “We stonden onder hoge tijdsdruk op dat moment, want het was echt heel laat in de middag”, vertelt de journalist. “In dat statement haalde hij ook wel nog naar een aantal mensen hard uit. We hadden geen tijd om daar wederhoor op te halen. Meer kan ik daar op dit moment niet over zeggen, omdat we het journalistiek ook nog zelf aan het overwegen zijn wat we daarmee moeten”, vervolgt hij. Ahaa…

Het statement heeft nog wel nieuwswaarde. Het is daarom te hopen dat het nog een keer goed gepubliceerd wordt. Wel werd het al bij BNNVARA neergelegd. “Wij hebben natuurlijk aan de omroep voorgelegd wat ze ervan vonden en zij vonden het niet in lijn met de gesprekken die ze met hem gevoerd hadden en teleurstellend, zeiden ze.”

‘Ik vraag me af of we hem nog terugzien op tv’

“Ik vraag me af of we hem nog terugzien op tv”, stelt Rob Goossens nog in RTL Boulevard. Maar nee, we gaan hem niet meer terug zien, want de omroep gaat hem ontslaan. Ze zullen wel moeten, want ze kunnen het straks niet aan het publiek verkopen waarom hij nog vrolijk op de buis verschijnt. We leven tenslotte in een ‘cancel culture’.

Nog geen reacties