Uit eerste hand

Linda de Mol onder vuur met haar nieuwe dramaserie Five Live

Five_Live_Linda_de_Mol

Linda de Mol onder vuur met haar nieuwe dramaserie Five Live. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ze een look-a-like Angela de Jong op lugubere wijze laat verongelukken.

AliExpress-versie van De TV Kantine

Niet alleen het feit dat Angela nagedaan wordt (én verongelukt) is wat slecht is aan de serie. Het wordt op internet ook volop bekritiseerd, omdat het gewoon belachelijk slecht is. De kijkcijfers van de eerste aflevering waren goed, omdat het geprogrammeerd werd na kijkcijferkanon Miljoenenjacht. Inhoudelijk gezien bleek het echter een gigantische mislukking.

Verschillende mensen noemen het een AliExpress-versie van De TV Kantine en daar kunnen we het moeilijk mee oneens zijn. Mensen die het nog niet gezien hebben, zullen zich afvragen hoe je een AliExpress-versie kan maken van een programma zoals De TV Kantine. Tegen die mensen zouden we willen zeggen: ‘kijk het en je begrijpt de gelijkenissen meteen’. Oh, nee, gelijkenissen berusten op louter toeval, natuurlijk.

Het werd de laatste tijd al steeds duidelijker dat Linda niks anders is dan een gevallen tv-koningin, maar dit bewijst het eens te meer. Wij hebben geprobeerd naar Five Live te kijken, om journalistieke redenen, maar je voelt plaatsvervangende schaamte door je lichaam gieren.

Angela de Jong look-a-like

De Telegraaf plaatste een video online waar op te zien is dat Linda zegt dat eventuele gelijkenissen op toeval berusten. Van tevoren zegt ze al dat ze nooit zal toegeven dat iemand nagedaan wordt. Dat was al een opvallende opmerking, maar na de uitzending van gisteren weten we zeker dat ze Angela de Jong hier nadoet.

Angela de Jong wordt nagedaan onder de naam ‘Ellen Boetselaar’ en het personage van Lin zegt hierover: “Ellen Boetselaar? Nee, jongens, niet weer die burgertrut die overal verstand van denkt te hebben hoor. Met die suffe columns van d’r.” Zo zegt ze ook dat ze ‘die vrouw zó niet trekt’ en valt ze het karakter halverwege af totdat er een studiolamp op haar hoofd valt.

Kinderachtige manier om een vete uit te vechten

Linda heeft een hekel aan Angela en dat is algemeen bekend, maar om nou op zo’n kinderachtige manier je vete uit te vechten… Dat wordt door niemand op het internet gewaardeerd.

Een van de tv-kijkers plaatst: “Wat nog het meeste verbaast: zóveel mensen die aan zo’n productie werken en niemand die roept: ‘Hé Linda, hartstikke leuk en aardig, maar die rip-off van Angela de Jong met een lamp op haar hoofd laten eindigen aan het slot, zou je dat nou wel doen?’. Verbaas ik me echt over.”

UPDATE: Angela de Jong reageert

In haar column in het AD reageert Angela de Jong erg sportief op de serie van Linda. “Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen”, schrijft ze.

Daar houdt het niet mee op. Angela schrijft: “Want die trouwe jaknikkers zeggen nooit dingen als: ‘Sorry Lin, je bent als actrice niet goed genoeg voor deze hoofdrol.’” Ze vervolgt: “Laat staan iets als: ‘Therapeutisch is het heel goed om je frustraties over alles en iedereen in de showbizzwereld van afgelopen maanden en jaren van je af te schrijven in een dramaserie of editorial, maar dit gaan we voor je eigen bestwil niet uitzenden of publiceren. We gunnen je een betere comeback.’”

[sc name=”roddelpraat_promo”][/sc]

KLIK HIER OM RODDELPRAAT TE STEUNEN

Nog geen reacties