Uit eerste hand

Johan Derksen treedt op als woordvoerder van John de Mol

Johan-Derksen-woordvoerder-John-de-Mol

Wat een engerd is die Johan aan het worden. Gisteren tijdens de uitzending van Vandaag Inside treedt Johan Derksen op als woordvoerder van John de Mol. Hij praat die media-maffiabaas alleen maar naar de mond.

Angela de Jong zat aan tafel bij VI en Johan Derksen wilde van de gelegenheid gebruik maken door zijn z’n petje als woordvoerder van John de Mol op te zetten. Hij vindt dat hij dat beter doet dan Paul Römer en heeft een mening over de columns van Angela in het AD.

‘Ik heb schijt aan John de Mol’

Johan vindt van Angela haar columns: “Jij pakt het allemaal aan om de Mol in een kwaad daglicht te stellen. En ik heb schijt aan John de Mol…” Ladyshave Wilfred Genee onderbreekt hem nog: “dat merk je niet echt op dit moment.” Johan’s reactie hierop is: “Nee, wij durven hier alles (en ik ook) over John de Mol te zeggen, maar ik vind het stuitend wat jij doet en ik vind ook dat jouw hoofdredacteur jou daar op aan moet spreken, want je bent ongeloofwaardig.”

Voor Angela is het wel duidelijk dat Johan nu puur de kont van John de Mol aan het likken is, want: “Als ik Peter van der Vorst aanspreek, omdat hij een programmering heeft die in elkaar is gezet door dronken kleuters, dan hoor ik jou hier niet ‘s avonds dat ik ‘de grote Peter van der Vorst’ toch wel met wat meer eerbied moet bejegenen.” Het zou Johan dus duidelijk gaan om een verdediging van meneer de Mol.

Obsessie

Waar maakt Johan nu dan eigenlijk zo’n probleem van? Om hoeveel columns gaat het nou eigenlijk? “Het valt mij als abonnee op dat die naam heel veel terug komt”, aldus Johan Derksen. Angela denkt op haar beurt dat Johan een obsessie heeft met het feit dat Angela zo veel over John de Mol schrijft. “Nou, ik heb van alles, maar geen obsessie met jou, hoor”, antwoordt Johan dan.

Maar ook dan stelt Ladyshave de vraag die wij allemaal hebben: “Johan, je zit er wel heel fel in. Zo ken ik jou eigenlijk helemaal niet.” Het zou Johan niet gaan om John de Mol, maar om de feitelijke waarheden in de columns van Angela: “Nou, ik vind dat zij als columnist de fout in gaat.” Sure. Het is overduidelijk dat deze man een wit voetje wilt halen bij John, maar goed.

Johan, jij bent af

“Het is de machtigste man in Hilversum.” En daar komt anuslikker Johan weer: “Die mag je oneerlijk benaderen dan?” “Nee, die mag je kritisch volgen, Johan”, aldus Angela. “Hij heeft het grootste schandaal in zeventig jaar televisie aan zijn broek hangen, hij heeft mensen in dienst die beticht worden van huiselijk geweld, hij heeft een zoon die niet helemaal kosjer is, Winston Gerstanovich loopt bij zijn zender rond. Me dunkt dat ik die toch kritisch mag volgen?!”

Op het moment dat Johan écht geen weerwoord meer heeft, omdat Angela hem schaakmat zet, is het enige wat hij nog uit z’n strot krijgt: “Je bent echt een vrouw.” Oké, Johan. Jij bent af.

Watch on YouTube

Nog geen reacties