Uit eerste hand

Jan Roos is terug op Twitter en eist een rectificatie

Jan Roos is terug op Twitter en eist een rectificatie

Hoera! Even een klein applausje, want Jan Roos is terug op Twitter. De grootste rat van het Twitter-riool is weer terug. Wat een mooie dag. De eerste tweet is alweer geplaatst en daarin eist hij een rectificatie.

Van Twitter verbannen

Het is te belachelijk voor woorden, maar waar: Jan Roos werd van Twitter gegooid. Dat gebeurde nadat hij een tweet had geplaatst waar in stond: “ik wens iedereen die gaat homo’s kijken veel plezier vandaag.” En oké, daarna stuurde hij naar iemand die had gereageerd op die tweet: “ga eens dood joh”. Maar, dat was niet zo bedoeld. Stil maar.

Je zou Twitter op sommige momenten inderdaad best een riool mogen noemen als je kijkt wat mensen er soms op gooien. Dat maakt het dus des te meer onrechtmatig dat Jan van Twitter is verbannen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar een Sander Schimmelpenninck. Jan besloot daarom een kort geding aan te spannen tegen Twitter. En met succes!

Jan Roos is terug op Twitter

Jantje is weer terug! En de eerste tweet is al geplaatst: “Zeg Twitter, nu jullie hebben toegeven dat jullie fout zaten met mijn permanente verbanning wordt het tijd voor excuses, een rectificatie en de kosten te dekken van mijn advocaat. Lijkt me wel zo netjes.” Nu is het wachten op een reactie van het platform. Het heeft Jan veel tijd en geld gekost terwijl het onterecht was.

Dus Twittertje: kom maar op met de excuses! En vergeet daarbij niet een bak geld af te leveren. Dat hoort tegenwoordig bij het maken van excuses. Een kwart miljoen, eigenlijk.

#welcomebackJanRoos !

Zeg @Twitter, nu jullie hebben toegeven dat jullie fout zaten met mijn permanente verbanning wordt het tijd voor excuses, een rectificatie en de kosten te dekken van mijn advocaat. Lijkt me wel zo netjes.

— Jan Roos (@LavieJanRoos) November 10, 2022

Nog geen reacties