Instagram

Hypocriete klimaatactivisten boos na betrapt te zijn op veel vliegen

Hypocriete klimaatactivisten boos na betrapt te zijn op veel vliegen

De Telegraaf wilde een artikel wijden aan de hypocrisie van vele klimaatactivisten. Zo wilde ze bijvoorbeeld ook Dolf Jansen interviewen, maar daar was hij flink pissig over. De grootste klimaatdeugers vliegen zich een ongeluk. Wanneer er vragen over gesteld worden, vinden ze dat niet leuk. Hypocriete klimaatactivisten boos na betrapt te zijn op veel vliegen.

Ruzie met Dolf Jansen

Bij Vandaag Inside was Wierd Duk te gast. Die naam klinkt als een grap, zeker wanneer je het op z’n Engels uitspreekt, maar dit is echt zijn naam. Hij is een historicus, journalist en auteur. Hij schrijft dus ook voor De Telegraaf. Wilfred Genee kopt het onderwerp op: “Heb jij nou ruzie met Dolf Jansen, begrijp ik dat goed?”

Wierd antwoordt hierop: “Nou, die hebben we gevraagd voor een artikel van De Telegraaf waarom hij zoveel vliegt. Niet alleen aan hem, maar ook aan een aantal andere mensen die zich heel erg inzetten voor het klimaat, maar die heel veel vliegen.” Dolf vliegt namelijk constant tussen Nederland en Ierland op en neer, omdat hij daar een huis heeft. “Hoe rijm je dat nou met je klimaatactivisme?’ Nou, toen kreeg ik een best wel boze e-mail terug enzo. Heel lang.”

Dolf is hier pissig over, maar laat het daar niet bij zitten. Hij heeft al aangekondigd op de radio een column te gaan wijden aan ‘Telegraaf-journalistiek’. “Nu sidderen wij natuurlijk van angst. De gesel van Dolf Jansen gaat over ons neerdalen”, aldus de hilarische Wierd.

Hypocriete klimaatactivisten boos

Is Dolf dan de enige klimaathypocriet? Nee, natuurlijk niet. “Als je kijkt naar de Instagram-accounts van veel van die jonge klimaatactivisten, dan zie je dat ze overal geweest zijn. Ze zijn op meer plekken geweest dan jij of ik. Over de hele wereld vliegen ze en als ze in Nederland zijn, dan binden ze zich vast aan zo’n vliegtuig dat dan niet mag opstijgen.”

Tegenwoordig zijn er vele kllimaatgekkies, maar wat blijkt is dat precies deze mensen de grootste gebruikers van vliegtuigen zijn. Bij de Telegraaf bedachten ze daar dus een verhaal aan te wijden. Wierd zegt hierover: “Nou ja, die kids vinden dat natuurlijk heel vervelend, want die denken: betrapt! Maar goed, dan moeten ze maar niet zoveel vliegen, hè?”

Dolf snapt niks van vervuiling

En toen werd Dolf even helemaal voor het blok gezet door Wierd, want Dolf blijkt nog minder van het milieu te begrijpen dan hij doet voorkomen. “We zeiden: ‘Je kunt toch met de boot gaan?’ En toen zei hij: ‘Die boot vervuilt net zo.’ Maar dat hebben wij weer even uitgezocht en dat blijkt niet zo te zijn. Dat klopt dus ook niet.” Haha! Oh, het is toch ook wel sneu.

Een tijd terug schreef Jan Roos al eens een roast over Dolf Jansen die precies passend is voor de gelegenheid. LEES HET HIER:

Jan Roast: Dolf Jansen

Nog geen reacties