Televisie

Jaimie Vaes onder vuur voor het delen van medische informatie over zoon

Jaimie Vaes onder vuur voor het delen van medische informatie over zoon

Jaimie Vaes onder vuur voor het delen van haar zoons autisme. Dat deed ze in het interview met Robbert Rodenburg, maar dat wordt haar niet in dank afgenomen. Veel mensen begrijpen ook niet waarom ze deze informatie plotseling deelde tijdens het interview.

Jaimie Vaes onder vuur

Het interview van Jaimie Vaes door glimworm Robbert Rodenburg was al verschrikkelijk en een absolute verspilling van anderhalf uur van je leven, maar er was toch nog een opvallend onderwerp waar heel Nederland nu (ook) over lijkt te vallen. Jaimie deelt namelijk medische informatie van haar zoontje: “Lío vertoont al vanaf jonge leeftijd best veel tekenen van een vorm van autisme en dat weet eigenlijk helemaal niemand, dus de zorgen die ik al heb als moeder over hem zijn al vrij hoog.” ‘En dat weet eigenlijk niemand’, NOU NU DUS WEL, HÈ?

Een vorm van autisme

Waarom zou ze dit in godsnaam willen delen? “Niet omdat ik het erg vind, hè, dat hij een vorm van autisme heeft, alleen je wil gewoon voor je kindje het allerbeste en je wil dat het leven hem gewoon toelacht en het hem niet moeilijk gemaakt wordt. Als moeder zijnde maak ik me sowieso al heel erg zorgen over zijn welzijn”, aldus Jaimie. Oké, dit was gewoon écht onnodig.

De privacy van je kind

Wanneer het besproken wordt bij Shownieuws, zegt Sandra Schuurhof hierover: “Bij mij waren ze bijvoorbeeld niet bekend en ik denk dus voor de meeste mensen die nu zitten te kijken, dat ze ook niet bekend zijn. Misschien in het Amsterdamse, maar voor de rest niet. Ik denk dan: het is ook de privacy van je kind.” En dat zijn we wel met San eens.

Kind staat al met 1-0 achter

Sandra is van mening dat dit het kind in de toekomst echt zou kunnen aantasten: “Zo’n opmerking blijft altijd bestaan en altijd ga je iemand ook bekijken met dat in je achterhoofd wellicht. Dan denk ik: ja, laat je zoontje er nou alsjeblíeft tussenuit… Die heeft al genoeg meegekregen van de ellende tussen de ouders.” We kunnen alleen maar zeggen dat ze daar gelijk in heeft. Zonder dat die jongen een kans heeft gekregen om zijn leven überhaupt te beginnen, staat hij al met 1-0 achter door de acties van zijn ouders. Dit was bij de zwangerschap al te verwachten.

Medische gegevens

Natacha Harlequin: “Ik moet je eerlijk zeggen, Sandra: ik ben het daarmee eens. Terwijl we hier aan tafel zitten, denk ik: ga ik nou hier aan tafel als volwassen vrouw van 49 het over een jongetje van 3 hebben? Het jongetje heeft nergens om gevraagd, ik ken dat hele kind niet. […] Het is gewoon medische informatie en dat is gewoon privé.” Medische informatie over een kind van drie jaar oud, inderdaad.

Mond dichthouden

En dit is niet de enige plek waar de actie van Jaimie flink wordt bekritiseerd. Luuk Ikink heeft er ook iets over te zeggen: “Als ik dit weer zie, dan denk ik ook: misschien had ze het interview maar niet moeten doen en gewoon wachten op de rechtszaak en het daar laten.” Dat is een ding wat zeker is. Niet om die achterlijke Lil Kleine omhoog te praten, want dat verdient hij zéker niet, maar het is wel beter hoe hij gewoon zijn mond even wijselijk dichthoudt.

‘Ik schrok me te pletter’

Ook Rob Goossens sloeg stijl achterover toen hij dit hoorde: “Ik schrok me te pletter toen ik dit hoorde. Natuurlijk omdat ik het heel erg vind voor Lío, maar ook dat ze het deelt, want dit is ook weer zoiets. Iedereen die in de toekomst met Lío te maken krijgt, heeft dit al gezien, dus je gebruikt toch weer je zoon om een verhaal te maken.” Waarom? Waarom? Waarom?

Watch on YouTube

Nog geen reacties