Honderden meldingen over Matthijs van Nieuwkerk bij MORES

Honderden meldingen over Matthijs van Nieuwkerk bij MORES

Honderden meldingen over Matthijs van Nieuwkerk bij MORES. Na het beruchte artikel in de Volkskrant ontving het onafhankelijke meldpunt MORES in een paar dagen tijd honderden meldingen binnen.

Honderden meldingen over Matthijs van Nieuwkerk

Het meldpunt MORES is een onafhankelijke partij waar mensen in de culturele en creatieve sector terechtkunnen met meldingen over ongewenst/grensoverschrijdend gedrag. Voorzitter van het meldpunt, Janke Dekker, laat het volgende weten: “Dit soort berichtgeving triggert melders.” Ja, duh. Ze geeft wel aan dat de meldingen niet allemaal specifiek over de werksfeer bij De Wereld Draait Door gaan.

‘Kwalijk dat er niets gedaan werd’

“Wat mij betreft moeten we kijken waarom dit zo is gebeurd”, stelt voorzitter Dekker. Uit de meldingen valt op te merken dat er wel meldingen waren gemaakt over het gedrag bij DWDD, maar dat er niets aan gedaan werd. Ze vervolgt: “Dat is kwalijk. Er is kennelijk een bepaalde aanpak geweest waarbij melders niet zijn geholpen.” 

Ook vanuit de politiek wordt er volgens Janke Dekker gewerkt aan een manier om klachten in de toekomst beter af te kunnen handelen, maar dat heeft tijd nodig. “Mariëtte Hamer is er heel druk mee bezig. Er is het afgelopen jaar best veel gebeurd, ook best veel goede dingen. Maar dit is niet een probleem dat je in 24 uur hebt opgelost. We hebben te maken met een cultuur die al jaren zo bestaat. We moeten in plaats van een zwijgcultuur naar een aanspreekcultuur.” Mooi gesproken.

Logisch gevolg

Laten we wel even voorop stellen dat dit na TVOH ook gebeurde. Dat is een logisch gevolg van een situatie die op deze manier door het land verspreid wordt. Waarschijnlijk zitten er ook genoeg mensen tussen die melding maken, omdat Matthijs een keer vroeg om suiker in z’n koffie en geen ‘alsjeblieft’ gebruikte. Mogen we nu even ophouden over die presentator?

10 reacties op “Honderden meldingen over Matthijs van Nieuwkerk bij MORES

 1. Inwonersbelangen Bergen zegt:

  Wij met minstens 500 tot 700 dorpelingen haten Jan Roos al jaren vreselijk, de bolle asociale tokkie met zijn viswijf Joyce en zijn gemankeerde kids.

  5
  11
  • De Burgemeester van Bergen zegt:

   Wij én de zeven Bewonerscommissies in Bergen en Omstreken zijn heel trots op Jan Roos.
   Jan Roos is een geliefde buurtgenoot die de cohesie en kameraadschap in onze buurt versterkt en uitdraagt.

   14
   3
  • Thijs zegt:

   Matthijs en zijn kornuiten exiten? NPO wil het eigen onderzoek, zelf gaan leiden. Dan weet ik al genoeg. Ons kent ons. Tv is passé en Matthijs scoorde als een van de weinige nog met DWDD en Chansons. Die willen ze absoluut niet kwijt.

   1
   0
 2. Marc vd Linden zegt:

  Allemaal heel toevallig dat er zo lang na dato allemaal beschuldigingen komen. Bij mij kwamen ze snel en waren ze ook terecht. Ik ben nu eenmaal een dikke geile top.

  2
  1
 3. Significante Boerenl#l zegt:

  Claudia de Breij laat zich niet horen he?

  Terwijl al die klachten van die hómotjes en die kort-pittige tuinbroeken zijn te herleiden naar 2 oorzaken: penisnijd en millenials.. precis waar Claudia altijd mee begaan was…

  6
  0
  • Ronald Doorntrop zegt:

   200 klachten over 15 jaar DDWD.
   Een deel van die klachten is over die heks mw Winia.
   Blijft over: een hoop gezeur om niks.
   Ouwe koeien.
   Achteraf gelul.
   Gelul over iets dat een gepasseerd station is.

   5
   1
 4. Bewust zegt:

  De chaos op schiphol t afgelopen jaar was bewust gecreerd via bewuste onderbezetting. Puur om als reden te gebruiken volgend jaar een digitaal inlog paspoort in te voeren. Digitale controle, gezichtsherkenning, China staat voor de deur….

  6
  0
 5. Kevin zegt:

  Om hier commentaar te mogen geven moet ik eerst door de vierentwintig andere berichten heen scrollen… De site wordt er niet beter op!
  En als zo’n draak van een Mathijs morgen dood zou neervallen heb ik daar geen moeite mee.

  1
  0

Reacties zijn gesloten.