Televisie

HLF8: ‘Fusie tussen Talpa en RTL zou door moeten gaan’

HLF8: 'Fusie tussen Talpa en RTL zou door moeten gaan'

De tafelgasten van HLF8 zijn van mening dat de fusie tussen Talpa en RTL door zou moeten gaan. Ze zouden het een goed idee vinden om de concurrentie aan te gaan met de streamingdiensten en denken dat het goed is voor adverteerders.

Fusie tussen Talpa en RTL zou door moeten gaan

Alle tafelgasten bij HLF8 (met vanavond presentatrice Hélène Hendriks) zijn van mening dat de fusie toch door zou moeten gaan. Hélène Hendriks begint zelf over het onderwerp met het volgende: “Ik vind het ontzettend jammer. Ik had het ontzettend leuk gevonden om een kerstborrel te hebben met Chantal Janzen, Eva Jinek, Carlo Boszhard, maar het gaat niet door hè? De fusie tussen Talpa en RTL is van de baan.”

Waar Jack van Gelder op reageert: “Maar je kunt ze toch wel gewoon uitnodigen? Dat maakt niet uit.” Maar Hélène denkt dat ze niet op zouden komen dagen. “Het is natuurlijk wel een klap voor RTL en Talpa, maar ik denk ook voor de televisiewereld, omdat er steeds minder televisie wordt gekeken. We moeten ons in Nederland stevig gaan maken om tegen de streamingsdiensten te gaan concurreren”, aldus Jack.

In de komende weken meer duidelijkheid

In de komende weken moet er meer duidelijkheid komen vanuit het ACM over waarom de fusie niet door mag gaan. Als die duidelijkheid er is, wordt er ook gekeken naar juridische mogelijkheden om de fusie er alsnog door te drukken.

Afketsende Fusie goed voor NOS

Dan wordt er aan tafelgast Marcella Mesker gevraagd of ze dit goed vindt voor het NOS. Marcella reageert als volgt: “Ja, ik denk van wel. Een fusie tussen Talpa en RTL is in het verleden al eens geprobeerd met sport en voetbal.”

Goed voor Televisie kijker

Twee commerciële tv-zenders zijn voor de kijker juist wél goed nieuws is. Jörgen Raymann reageert: “Ook voor adverteerders is het handig, als er maar één partij is, bepaald die ene partij de tarieven.” Waar Jack van Gelder als volgt op reageert: “Daarom had Talpa gezegd dat de reclame-inkomsten worden geregeld door een derde partij.”

Vervolgens kapt Hélène Hendriks het onderwerp snel af: “Ja, maar nu gaan er wel heel diep op in, ik wil door met heet nieuws van de naald.” Het wordt duidelijk dat Hélène veel te bang is om nog langer over dit onderwerp door te praten. Het gaat tenslotte over haar baas en daarmee degene die haar rekeningen moet betalen.

Nog geen reacties