Uit eerste hand

Het afscheidslied van Nick en Simon is uit: ‘ben het zat na al die tijd’

afscheidslied van Nick en Simon

Het afscheidslied van Nick en Simon is uit en er komen opvallende teksten in voor. Hun woordvoerder noemt deze single ‘een mooie afsluiter’. Wel gaan ze samen nog wat programma’s op televisie maken. Maar als het om de muziek gaat, is dit het laatste wat we van het duo gaan horen.

In de tekst van het nummer komen cryptische beschrijvingen voor die slaan op hun breuk. ‘Hoe kon ik weten dat ik mezelf had onderschat? Ik wist nog niet beter dan dat’, zingt Simon (degene zonder baard, Jan). ‘Het komt met de jaren, ben het zat na al die tijd, dus laat het maar varen in mij’.

En dan komt Nick (degene met baard, Jan) met de pijnlijke tekst: ‘Ik wou het wel proberen’. Ach… Ja… Gelukkig weten we wel allemaal beter. Nick was klaar met het ‘Rock&Roll-gedrag’ van Simon en daarom ging het niet meer met dit duo. Simon luste veel te veel van de drugs en ook een ander vrouwtje dan zijn eigen was veel te lekker voor hem.

Maar in het nummer maakt het duo er een bromance van: ‘Jij brengt mij van het donker naar het licht, als ik val breng jij me terug in evenwicht. Misschien weet ik het zeker, ga ik van goed naar beter.’ Met het nummer maken ze er toch nog een liefdevol einde van. Hoe had het ook anders gemoeten?

We wisten met z’n allen natuurlijk allang dat er een einde kwam aan Nick en Simon, maar met dit lied kunnen we het echt niet meer ontkennen. Het duo is definitief opgebroken. Awhh… Een videoclip volgt nog. Daarvoor vraagt het duo foto’s op bij hun fans. Eniiggggg. We kijken nu al onwijs uit naar de clip.

Er volgt overigens nog wel wat materiaal van de twee op televisie. Komend jaar maken ze een nieuwe serie voor de AVROTROS die gaat over The Beatles. Dat gaan ze weer samen doen met mede-Volendammer Kees Tol.

Nog geen reacties