Uit eerste hand

Glimworm praat weer met Maxime Meiland over islam

Glimworm heeft fans - glimworm gaat flutshow presenteren | Roddelpraat Nieuws

Allemaal geleuter over niks natuurlijk. Rodenburg is de meester in nietszeggende keuvelinterviews met mensen waar hij bevriend mee is, maar nu viel er wel een kritisch woord. Het ging weer eens over de uitspraken van moeder Meiland over de islam. Dochter wordt daar steeds door deugneuzen op aangesproken, wat raar is want waarom moet zij zich verantwoorden voor woorden van haar moeder.

Glimworm praat weer met Maxime Meiland over islam

Glimworm is natuurlijk ook een Amsterdamse wokie mother fokie en moest dus weer terugkomen op het verhaal dat moeders het niet zo met hoofddoeken heeft. “Ze vindt vooral het hoofddoek dragen waanzin. Wat ook logisch is want waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun seksualiteit. Zo wordt de vrouw weer de dupe”, aldus Maxime, die het voor haar moeder opneemt.

Maar dat mag natuurlijk niet. “Maar je bent het wel achteraf met me eens dat wat zij daar zegt, dat dat toch eigenlijk niet kan? Dat dat niet kan?” probeert de Glimworm. “Dan hebben we het vooral over de vrouwen, hè? Het is natuurlijk helemaal, naar mijn idee, terug in de tijd. Net als wat je trouwens ook bij het christendom had, hè?”, zegt Maxime Meiland.

En dan begint het bekende deugersriedeltje, namelijk dat vrouwen het heeeeeeerlijk vinden om een hoofddoek te dragen. En vooral heeeeeeeelemaal zelf hebben bepaald. “Ja, maar ik denk dan dat dat een keuze is, een bepaald geloof, en daar moet je die mensen dan op dat moment ook naar mijn idee vrij in laten.”

Maxime: “Ja, maar is het een keuze?”

“Ja, maar dat is natuurlijk uiteindelijk aan hen. Aan die vrouwen die ervoor kiezen. Er zijn namelijk ook heel veel vrouwen in de wereld die ervoor kiezen om bewust een hoofddoek te dragen”, piept Robbert.

Hoe hij aan de kennis komt weet ik niet. Liever gezegd, het is gewoon onzin. Dat dragen van een hoofddoek wordt door mannen opgelegd. En ja, er zijn heus wel een paar vrouwen die het vrijwillig doen. Maar dan vooral omdat het van ze verwacht wordt. Door mannen. Alleen dat past niet in het straatje van links Nederland. En dus hebben ze verzonnen dat het een vrije keuze is. Doodvermoeiend. Want dezelfde islam verbiedt de geaardheid van de Glimworm, maar daar hoor je hem dan weer niet over.

[sc name=”glimwormmeiland”][/sc]

[sc name=”uitzending22-6″][/sc]

Nog geen reacties