Instagram

Glennis Grace liep in de weg met haar afval

glennis-grace-ter-apel

Dat Glennis haar zogenaamde weldoeners-actie is mislukt, hadden we natuurlijk al gemeld, maar nu laat een boezemvriendin van haar ook weten dat ze niet de juiste spullen hadden gebracht. Glennis Grace liep in de weg met haar afval.

Verkeerde spullen

Mediacourant schrijft: “Die boezemvriendin vertelde na afloop op Instagram dat ze heel veel spullen voor vrouwen en kinderen hadden meegenomen, zoals luiers en speelgoed, maar dat er vooral veel jonge mannen in Ter Apel bleken te zitten. Die hebben volgens deze boezemvriendin juist weer sokken en ondergoed nodig.”

No shit, Sherlock. Één zoektocht bij het CBS levert gelijk het volgende resultaat op: “De groep asielzoekers in juni 2022 bestond voor 59,9 procent uit volwassen mannen, 13,6 procent was een volwassen vrouw en 26,5 procent was kind.”

Afval

Organisaties zoals het Rode Kruis en MiGreat waren niet zo blij met Glennis. Die vrouw kwam namelijk totaal ongeorganiseerd aanzetten met vuilniszakken. Glennis zelf is pisnijdig over het feit dat mensen haar nu afvallen. Maar hoe kan dat ook anders als je de hulporganisaties in de weg gaat lopen met je afval?

Yljo van Donselaar is een bewoner van Ter Apel die het lot van de asielzoekers zeer aantrekt en over de ergernis richting Glennis bij Jinek aan tafel sprak. Hij legt uit dat Glennis op een verkeerde plek stond: “De ambulances moesten daar ook parkeren. Uiteindelijk is ze iets verderop gaan uitdelen. Ik kwam net iets later daarnaartoe en ik kwam eigenlijk alleen heel veel spullen tegen. Glennis Grace was op dat moment helaas niet meer aanwezig.”

Chaos onder de carport

Je vraagt je nu natuurlijk af waar die spullen/troep van Glennis is gebleven, maar dat ligt onder de carport van Yljo. “Ja, dat is een beetje uit de hand gelopen inderdaad. Het zijn allemaal goede bedoelingen die onder mijn carport liggen. Er is heel veel kleding waar ze niets aan hebben. Het moet eigenlijk ook gesorteerd worden”, aldus Yljo. “Ik adviseer dan: probeer een liefdadigheidsorganisatie te vinden die daar is om uit te leggen hoe het gaat, maar niet zo. Het wordt gewoon chaos en het brengt ook spanning mee.”

Nog geen reacties