Jan Roos spreekt

Jan Roos Spreekt: ‘Elon Musk trekt beerput Twitter open’

Jan Roos Spreekt: 'Elon Musk trekt beerput Twitter open'

Ik werd een aantal maanden van Twitter afgeflikkerd. Een grappige woordspeling, al zeg ik het zelf, aangezien mijn zonde als haatdragend homofobisch werd aangemerkt. Wat had ik nou toch gedaan?

Jan Roos

LHGBTIQRSTUVW+ gemeenschap

Ik had mensen veel plezier gewenst tijdens het kijken naar homo’s bij de Gaypride. Dat overigens geen Gaypride meer heet omdat het te gay was volgens de woke LHGBTIQRSTUVW+ gemeenschap. Enfin, mensen plezier wensen die naar homo’s op boten kijken was volgens de techreus walgelijk en tegen hun policy en ik werd op zwart gezet. Met 175.000 volgers was ik daarmee in een klap de allergrootste Nederlandse twitteraar die monddood werd gemaakt op en door het medium.

Gevecht tegen de censuur

Na een paar maanden begon het aan me te knagen. Telkens als ik in beroep ging tegen deze censuur en uitlegde dat ik werkelijk niets verkeerds had gezegd kreeg ik hetzelfde standaard mailtje met de tekst dat ik permanent mijn account kwijt was en dat ook zo bleef. Geen uitleg waarom het wel discriminerend was of welke regel ik dan wel had overtreden. Allemaal leuk en aardig, maar als je me ergens af sodemietert leg het dan even uit. Ik nam een advocaat in de hand en die kreeg met moeite contact met Twitter Nederland.

Naar de rechtbank

Al snel kreeg hij te horen dat een gang naar de rechtbank niet nodig was. Blijkbaar wisten ze bij Twitter dus al heel snel dat ze geen zaak tegen mij hadden. Ze wilden het even onderling oplossen. Oftewel, bij die organisatie wisten ze dat ze geen poot hadden om op te staan om mijn account op te schorten. En toch hadden zij dat gedaan. Zonder een advocaat en de daarbij behorende kosten was ik nog steeds niet terug, terwijl het dus evident is dat ik tegen alle regels van het bedrijf in ben verbannen geweest. Zij hebben daarmee de regels overtreden, alleen dan zonder gevolgen.

Elon Musk trekt beerput Twitter open

Sinds Elon Musk Twitter heeft gekocht gaat de beerput daar open. Ze werkten actief Trump tegen en regelden voor de Democraten dat nieuws over de gestoorde zoon van kandidaat Joe Biden verdween. Het is dus een ordinair politiek instrument geweest, want onwelgevallige meningen werden uitgezet en woke bagger kreeg alle ruimte. Maar de vraag die in mijn hoofd blijft rondspoken: wie heeft mij uitgezet en waarom? Overigens was het in de mainstream media wel nieuws toen ik er vanaf werd gegooid, dat ik mijn account weer heb en dus niets misdaan was dan weer geen artikel waard. En eigenlijk heb je daar al het antwoord.

Nog geen reacties