Ellie Lust nu ook een deuggleuf

Ellie Lust 1

Nondesnokke, deze komt wel ff binnen zeg. Good old Ellie Lust die nu ook meedoet met deuggillen. Het was potdikke de nuchterste pot uit de pottenbakkerij en ook zij gaat belerend vertellen wat wel en niet mag. Ellie, de politiewoordvoerder uit Amsterdam die een teeveeloopbaan ambieerde, maar bar weinig kon. Die Ellie.

Na Linda de Mol, die al opriep om vluchten veel duurder te maken voor het klimaat (vliegt zelf de wereld rond in privéjet van broer John) en Saksia Noort die in haar zure azijnstukje in AD schreef dat mensen minder moeten vliegen voor het klimaat (vliegt zelf minimaal 1 keer per maand, vooral heen en weer naar Ibiza) wil nu ook Lust dat korte vluchten verboden worden.

“Waar we eigenlijk zouden moeten gaan beslissen om níet meer koffie te gaan drinken in Barcelona, denk ik dat die discipline nog ver te zoeken is”, zegt ze. “Ik hoop dat heel veel mensen daar iets van geleerd hebben (corona), maar ik hoor toch ook nog veel te vaak dat we weer heel erg terugvallen in onze oude patronen en dat er dus inderdaad vliegtickets worden geboekt voor een paar dagen naar een Europese stad voor een citytrip.”

Aha. Omdat we een pandemie hebben gehad mogen we niet meer vliegen op korte vluchtjes van Ellie. “Ja, maar als je naar Parijs of Berlijn zou willen… Ik denk dat die vluchten er gewoon uit zouden moeten gaan. Dat gewoon de trein het alternatief zou moeten worden. En ja, dan ga je niet drie dagen, maar dan ga je er vijf.” Het is wel duidelijk dat Lust geen gezin heeft. De trein is 2 keer duurder dan het vliegtuig, de resi duurt 4 keer langer en een stedentrip verlengen met 2 dagen kan ook niet altijd zomaar omdat Ellie dat wil.

En nog wat. Was het niet Ellie Lust met haar STOP POLITIE programma die de hele wereld overvloog? Om dan in Amerika, Peru, Zuid-Afrika, Thailand en Japan in hun uniform een dagje mee te lopen met de agenten aldaar. Een intercontinentale vlucht is het meest heftige qua CO2 uitstoot, dus Ellie moet misschien maar even een tijdje haar blockhead houden.

21 reacties op “Ellie Lust nu ook een deuggleuf

  • Kloontje zegt:

   Helemaal eens met ome Jan.
   Vliegen duurder maken betekent dat het kloontjes volk niet meer kan vliegen.
   Elektrische auto’s verplichten betekent dat straks enkel de elite nog auto kan rijden.

   De elite tuft lekker door in hun luchtkasteel en vliegt er geen km minder om.
   De elite tuft lekker door in hun Porsche electric met soepsiedie (mede betaald door de kloontjes) en raced er geen km minder om.

   Dat er dan totaal wereldwijd minder vlieguren komen lijkt mij vrij logisch.
   Dat er minder uitstoot komt lijkt mij logisch.

   Het probleem is dat de vervuiler niet betaalt.
   De elite past hun luxe leventje niet aan.

   De kloontjes mogen boete.
   Het kloontjes volk betaalt met beperking in de vrijheid en comfort.

   6
   2
  • Klm zegt:

   Die aandachtspot heeft haar baantje als woordvoerder bij de politie te danken aan positieve discriminatie en nadat de ‘roem’. haar naar de kop steeg begon ze eisen te stellen en werd ze uitgekotst. Ook haar’tv-carrière’ heeft.ze te danken aan positieve discriminatie maar hier blijkt
   dat ze talent- en kansloos is vandaar dat ze die nog probeert te redden om de deugpotgleuf uit te hangen maar hiermee kansloos is en binnenkort ook uitgekotst zal worden, DUS VLIEG MAAR LEKKER OP ELLIE…

   2
   0
 1. Gasklep zegt:

  Ach ja, het blijft pissen op een gloeiende plaat met deze huidige Schipholdirecteur die met droge ogen beweert dat ‘krimp van de luchtvaart geen oplossing is voor de CO² reductie’.

  Linksom of rechtsom blijven ze de burger bedriegen met gefixte cijfertjes. Woningbouw stopt, brandstof wordt extreem duur, boeren worden gesloopt.

  Met wat vage beloftes dat er in 2030 tenminste 14% biobrandstof in een vliegtuig wordt gestopt gaat het milieu gered worden.

  Tot die tijd worden jullie allemaal bij de neus genomen (en na die tijd ook overigens).

  15
  1
  • Gekkie zegt:

   Sommige dingen als vliegen, vlees eten, auto enz. Kun je. Al dan niet lastig mijden of minderen.
   Het probleem gaat dadelijk echt komen wanneer particulieren verplicht van het gas af moeten sedert 2050.

   Of als je hoofdprijs hebt eerder, als de gemeente je wijk, aanwijst als proefwijk. Dan ben je helemaal het bokje. Want waar je vroeger kon weigeren. Kan ivm aankomende wetswijzigingen de overheid straks gaan forceren.

   Alle huizen ouder dan 10 jaar zijn vaak niet start klaar voor een warmtepomp.
   Het is immers niet alleen een warmtepomp. Maar dak verstevigen, isolatie door het hele huis, warmtepomp, water boiler voor de douche, nieuwe meterkast, nieuwe vloer en vloer verwarming, kookplaat, water boiler voor de keuken, nieuwe bekabeling in de muur want die kut kookplaten vreten teveel stroom. En niet te vergeten zonnepanelen.

   Kortom een hele technische rotzooi kut installatie die je je huis insleept om enkel en alleen een CV ketel en een gas pit te vervangen. Om het gewoon warm te kunnen hebben en te kunnen vreten!

   7
   0
 2. George zegt:

  De politie..ik zie de beelden nog voor me dat onschuldige mensen op leeftijd/vrouwen/kinderen zwaar werden mishandeld door die fascisten.

  11
  8
  • Meneertje Doorsnee zegt:

   Tuurlijk joh.
   Het is nooit in je op gekomen dat die vrouwen, kinderen en bejaarden tussen het ongewassen tuigh dat zichzelf Wappie noemde stond?

   Beetje lafbekkerig om dan achteraf te gaan janken als je jezelf verschuilt achter onschuldige burgers.

   En diezelfde ‘fascisten’ houden jouw woonbuurten veilig en proberen de plofkrakers en autobrandstichters te arresteren. En als jij met je bezopen kop in de greppel beland zijn het diezelfde ‘fascisten’ die jou weer op de been helpen, of jou reanimeren..
   Nooit aan gedacht zeker?
   Beetje meer respect graag.

   12
   8
   • Renate Grando zegt:

    Die George is niets meer dan een enge coronawappie die de complottheorieën gelooft om de verschrikkelijke waarheid te kunnen ontkennen. Zo’n George is waarschijnlijk niets meer dan een vies poetinvriendje die de oorlog in Oekraïne toejuicht en zelfs de Russen met bloemen zou ontvangen als ze hier de grens over komen, de landverrader.

    Figuren als George zouden standrechtelijk geëxecuteerd moeten worden in de duinen, zulke vieze landverraders van de laagste soort horen zes spaden diep onder de grond en nergens anders

    6
    3
  • Durk van Kalshoven zegt:

   Ja George. Rot lekker op naar Joop met je subversieve gehuil. Je was alweer vergeten dat Willem Engel verantwoordelijk is voor de verspreiding van de corona? Daarom gaat hij naar de gevangenis. En alle oproerkraaiers horen daar.

   8
   3
 3. peackock and whiteman zegt:

  Ellie Lust en haar vrouw hebben trouwens altijd de gordijnen dicht.
  In de Hilversumse wandelgangen van het mediapark wordt nu gefluisterd dat ze niet van pottenkijkers houden.

  7
  1
 4. Mark zegt:

  Voor mij is het heel makkelijk. Ik neem het vliegtuig omdat het sneller gaat dan met de trein. Naar Berlijn ben je met de trein al bijna een dag van je vakantie kwijt.
  Als ik niet meer naar Berlijn kan vliegen, dan zoek ik wel een andere bestemming waar ik naar toe kan vliegen.
  Natuurlijk moet Lust nu uitspraken doen die worden voorgeschreven door de deugmedia.

  4
  0
 5. De vrolijke bijstand moeder zegt:

  Dat zij deuggleuven lekker vind is oud nieuws. Moet ze zelf weten alleen dat schaamhaar tussen dr tanden is geen gezicht.

  6
  0
 6. Jan Bagger zegt:

  Nieuw idee voor een gezellig bedrijfs uitje na
  Paintballen
  Blowen en steengrillen
  Is er nu potten hakken .

  7
  0
 7. Shirma the Dutch Lizzo zegt:

  Vreselijk mens toch…ze had haar carrière moeten houden bij het voorlezen van stukjes bij Opsporing Verzocht. Een overdosis Ellie was het overal. En kijk wat er van gekomen is, sterallures van hier tot Tokio, uitgekakt bij de Polizei en de rest van NL. Lekker gewerkt meid!

  1
  0
 8. Glasbak afvuller/vishandel leegtrekker Jan zegt:

  Ellie weet toch ook wel dat busvervoer het meest efficient is. En de trein kan maar zoveel mensen hebben voordat het voor tig miljard moet worden verbouwd. Als vliegtuigen zouden zijn ontworpen voor 500 kmu dan zou het verbruik stuk omlaag kunnen gaan.

  1
  0

Reacties zijn gesloten.