Instagram

Dennis Schouten steunt Tom Egbers: ‘voor mij ben je een held’

Dennis Schouten steunt Tom Egbers: 'voor mij ben je een held'

Dennis Schouten steunt Tom Egbers. Hij vertelt over zijn ervaringen met de presentator en trapt tegen de huidige ‘cancel culture’. In de reacties op Instagram wordt wel duidelijk dat veel mensen hem steunen en vinden dat hij mooi gesproken heeft.

Openhartig verhaal

Op Instagram schrijft Dennis Schouten een openhartig verhaal over zijn ervaringen met Tom Egbers. De presentator wordt namelijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag van twintig jaar geleden. Toen Dennis een huilende Tom zag in de talkshow van Khalid en Sophie op NPO1, besloot hij er een stuk over te schrijven en zijn eigen verhaal te delen.

Dennis Schouten steunt Tom Egbers

Dennis vertelt over een gebeurtenis uit 2018. Names Veronica Inside deed hij verslag van de voetbalwedstrijden in Frankrijk. Zijn team zat op dat moment in hetzelfde hotel als NOS, dus toen ze de ochtend van de wedstrijd aan tafel schoven in de ontbijtzaal, vroeg Tom Egbers of hij bij Dennis aan tafel mocht zitten. “Een grote eer natuurlijk. De al jarenlang gerespecteerde presentator van Studio Sport ging niet bij zijn collega’s zitten maar koos voor een ontbijtje met mij. Tom was geen liefhebber van mijn ‘stijl’ maar zag wel ‘talent’. Belangeloos heeft Tom Egbers toen twee uur lang de tijd genomen om mij tips te geven hoe je overeind kan blijven in de keiharde mediawereld”, vertelt Dennis.

Kapot gemaakt door de mediawereld

De situatie is onbegrijpelijk, vindt Dennis. Hij vervolgt: “Tom Egbers wordt nu kapot gemaakt door diezelfde mediawereld. Waarom? Omdat deze vrouw (die anoniem wil blijven) heeft gezegd dat Tom haar naderhand heeft geïntimideerd op de redactie van de NOS. Tom ontkent dit, zijn woord tegen haar woord. Tom Egbers, 40 jaar in dienst bij de NOS mag hierdoor de komende maanden niet werken bij de NOS.”

‘Voor mij ben je een held’

En alsof dat nog niet erg genoeg is, gaat het ook slecht met zijn gezondheid en lijkt zijn carrière nu te eindigen als ‘foute/vieze man’. “Geen enkele collega/mediapersoonlijkheid staat op. Iedereen zwijgt en hoopt dat hij niet de volgende is die aan de beurt is. Cancelculture anno 2023.” Gelukkig besluit Dennis om zijn mond wél open te trekken en sluit af met de woorden: “Tom Egbers, voor mij ben je een held.”

View post on Instagram
 

Nog geen reacties