Uit eerste hand

De dochter van Linda de Mol zorgt voor discussie binnen Talpa

De dochter van Linda de Mol zorgt voor discussie binnen Talpa

Aan tafel bij Vandaag Inside werd kenbaar gemaakt dat de dochter van Linda de Mol zorgt voor discussie binnen Talpa. Dat komt, omdat ze daar als verslaggever naartoe zou gaan, maar de discussie nu gaande is of dat wel veilig is. Johan Derksen vindt dat ze gewoon moet gaan.

Vrouwonvriendelijke Qatar

Er is nog altijd een flinke discussie gaande rond het WK voetbal in Qatar. De ambassadeur van het emiraat deed eerder al allerlei uitspraken die ofwel homo- of vrouwonvriendelijk waren. Bij Vandaag Inside werd geroepen: “Er is nu een actie gaande binnen dit bedrijf of het wel goed is dat ze naar Qatar gaat.” René van der Gijp en Johan Derksen waren in eerste instantie van mening dat het beter was als ze niet ging.

De dochter van Linda de Mol zorgt voor discussie binnen Talpa

Johan Derksen kwam daar gisteravond toch op terug: “Ik wou even terugkomen nog op dat Qatar, want er is nu een actie gaande binnen dit bedrijf dat Noa, de dochter van Linda, of dat wel goed is dat die naar Qatar gaat, maar de dames willen tegenwoordig gelijkgesteld worden aan de heren.” Het zorgt dus voor een discussie binnen Talpa. Dat komt natuurlijk, omdat ze ‘de dochter van’ is, maar Johan heef nu een andere mening als de dag ervoor.

Gisteravond zei Johan namelijk: “Het is een soort discriminatie als we een heel ambitieus en goed meisje daar niet naartoe sturen. Die moet er gewoon wél heen en journalistiek bedrijven en kijken hoe ver ze daar kan komen en niet dat gezeik van: ‘Het is een meisje, die kunnen we daar niet heen sturen.’ Huppakee!” Uhm… Ja… Goed punt.

Ga lekker, meid!

Normaal gesproken zou ik het hier zeker mee eens zijn, maar het ding is dat de rechten voor vrouwen in Qatar dus anders liggen. Leuk dat we in Nederland allemaal gelijk getrokken willen worden met onze ‘woke-mentaliteit’. Hartstikke leuk, maar de ambassadeur deed laatst nog vrouwonvriendelijke afspraken. Moet je hier dus als vrouw heen willen? Eigenlijk niet, lijkt me. Maar, omdat het de dochter van Linda is: ga lekker, meid!

Wilfred Ladyshave Genee zegt ook: “ze gaat sowieso.” Ja, ze zal wel moeten. Roxane Knetemann (tafelgast bij de uitzending) zegt: “Noa gaat daar gewoon haar werk kunnen doen, net als haar mannelijke collega’s.” Ja, daarom. Lekker gaan, dus!

Nog geen reacties