Daders van gestolen Mediapark letters gevonden

Daders van gestolen Mediapark letters gevonden

Daders van gestolen Mediapark letters gevonden. De letters T, O en P, die in het Mediapark stonden, zijn afgelopen nacht verdwenen. In plaats van ‘TOP 2000‘ staat er nu ‘2000’ buiten het Top 2000 Café. Een bepaalde groep steelt ieder jaar rond de jaarwisseling soortgelijke voorwerpen.

Niet de eerste keer

Wij vinden het persoonlijk wel weer humor dat er letters van het Mediapark gestolen zijn. Puur, omdat het van het Mediapark afkwam. Flauw is het natuurlijk wel, maar de politie wist dus al snel te achterhalen wie de daders zijn. Dat komt omdat dit niet de eerste keer is dat de groep heeft toegeslagen.

Daders van gestolen Mediapark letters gevonden

Volgens de politie zit ‘Oudejaarsploeg De Geitefok’ achter de diefstal van de letters. Dat denken ze te weten, omdat deze groep al jarenlang rond oudjaar soortgelijke voorwerpen steelt. Vorig jaar werd een Legobeeld van André Hazes gestolen van de dam, in 2018 de ‘I’ van het ‘I Amsterdam-logo’ en in 2011 de ringen van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Helemaal niet zo TOP

Waarom je in godsnaam een Legobeeld van Dreetje wil hebben, weet niemand, maar prima. Dit keer waren dus de letters van het Top 2000 Café in het Mediapark aan de beurt. Toen er vanochtend weer voet gezet werd aan de deur van het café, bleken de letters te ontbreken. Zojuist heeft NPO laten weten dat de letters nog niet terug zijn en dat er inmiddels aangifte is gedaan van diefstal.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat ze de groep zo snel mogelijk strafrechtelijk willen vervolgen voor hun daden, omdat het de politie onnodig veel extra werk oplevert. Daar valt wel iets bij in te denken. Toch kunnen we er niet helemaal omheen dat het best een leuke stunt is.