Uit eerste hand

Daar is ie dan: rehabilitatie Bilal Wahib in volle gang

Bilal Wahib

Het was niet de vraag of, maar wanneer dit zou gebeuren. Natuurlijk waren er al BN’ertjes die voor de troepen uitliepen om te gillen dat Bilal niet gecanceld moet worden. Maar nu voegen zich daar wat grote partijen aan toe. “Wat Bilal heeft gedaan is niet goed, maar mensen zijn klaar om hem te vergeven voor wat hij heeft gedaan”, aldus een meneertje van platenlabel Top Notch. Hoe hij erbij komt dat mensen dat zijn is onbekend.

Bij de NPO draaien ze ook zijn plaatjes weer. “We hebben bij het besluit om Bilal Wahib even niet meer op zender te draaien, aangegeven dat het een beslissing is geweest tussen de zender (3FM), de omroepen en de dj’s. Maar we hebben ook gezegd: als er dj’s zijn die hem wél willen draaien, dan kan dat”, zegt een woordvoerder. Manager Moszkowicz: “Ook wij hebben te horen gekregen dat 3FM de muziek van Bilal weer gaat draaien. Daar zijn wij als management erg blij mee. Wat er ook heeft plaatsgevonden de afgelopen maanden, zijn talent blijft onmiskenbaar. We kijken uit naar de toekomst.”

Lil’ Keine

Het heeft er alle schijn van dat deze mensen de situatie van Wahib vergelijken met die van Lil’ Kleine. Niet geheel toevallig iemand uit de stal van Moszkowicz, Top Notch en veel gedraaid op 3FM en FunX. Waarschijnlijk vinden ze nu dat het vragen om de pik van een jongen van 12 op Instagram een stuk minder erg dan je verloofde in elkaar timmeren op Ibiza. En met die dwergrapper gebeurde niets qua cancellen. De rehabilitatie van Bilal is dus het resultaat van de losse handjes van Jorikje.

Nog geen reacties