Top Notch hartje Lil’ Kleine

Lil-kleine

En dat heeft vast met geld te maken. Want het platenlabel liet zonder pardon Bilal Wahib vallen toen hij om de snikkel van een 12-jarige vraagt. Je eigen verloofde voor de ogen van je kind in elkaar meppen met een fles is blijkbaar dan weer geen probleem voor het Neerlands rapperscollectief.

Hypocrisie heeft een naam en heet Top Notch. Blijkbaar hebben ze daar een moreel kompas van een dronken berggeit. Want in het geval Wahib werd de stekker binnen no time getrokken, maar bij Lil’ Kleine doet het label agressief tegen de buitenwereld. Eigenaar Vincent Patty: “Laat duidelijk zijn: wij zijn niet vatbaar voor collectieve druk of bullying.”

Bilal Wahib

Ah ok, we moeten dus ff niet zo moeilijk doen over vrouwenmishandeling. Want hij besluit “in negen van de tien gevallen het werk tijdelijk stil te leggen – zoals in het geval van Bilal Wahib.”

ExPVpxKWgAAgmAp
Top Notch hartje Lil' Kleine 3

Dat klopt. Toen wel, want toen deed de rest het ook. Toen deed collectieve druk ze blijkbaar wel wat. Maar ook toen was het label boos want: “Als een statement wat we daarover doen vervolgens volledig wordt verdraaid in media en sommige mensen ook niet de moeite nemen om nou precies te lezen wat we hadden gezegd, dan houdt het op.”

Geen politieke partij

Op Insta reageert Top Notch ook op de mishandeling van Jaimie Vaes. Ze zeggen geen politieke partij te zijn. Aha, dus alleen bij politieke partijen is het not done om je vrouw in elkaar te timmeren. Wisten wij veel. Maar wat wel vreemd is dat de behandeling van Bilal toch wel heel erg anders was. Discriminatie! Bij zo’n divers gezelschap. Schande.

https://www.instagram.com/p/CPYrroThswD/?utm_source=ig_web_copy_link