Instagram

Chanteur van André van Duin zegt sorry voor de afdreiging

Chanteur van André van Duin zegt sorry voor de afdreiging

Na zes weken is het eindelijk zo ver: chanteur van André van Duin zegt sorry voor de afdreiging en daar is de zaak mee afgerond. De komiek heeft de excuses van de dader aanvaard. Zijn advocaat geeft aan dat van Duin ‘opgelucht’ is.

Chanteur van André van Duin zegt sorry voor de afdreiging

Begin februari deed André van Duin aangifte tegen een man die hem chanteerde tot het betalen van een geldbedrag. Nu, zes weken later, mag André weer rustig ademhalen, want de zaak is al afgerond. De dader zou schuld hebben bekend en zijn spijt hebben betuigt. Die excuses heeft André van Duin geaccepteerd. “Om die reden heeft het OM de verdachte een voorwaardelijk sepot opgelegd met een proeftijd van twee jaar”, legt de advocaat van André uit.

‘Een valse beschuldiging kan in korte tijd veel aandacht krijgen’

Via zijn advocaat zegt André over de situatie: “Een valse beschuldiging of een verzinsel kan hierdoor in korte tijd veel aandacht krijgen, met het gevaar dat zo’n onwaarheid wordt overgenomen door juicekanalen of social mediasites. De volgende stap is dan dat het verzinsel als een ’mogelijke waarheid’ een eigen leven gaat leiden. Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard. Dat maakt de wijze waarop het OM deze zaak heeft afgehandeld duidelijk. Daarvoor ben ik het OM zeer erkentelijk.”

Waar werd André van Duin mee gechanteerd?

‘Afdreiging’ houdt in dat er sprake is van chantage waarbij gebruik wordt gemaakt van geweld of gedreigd wordt met geweld. Net als Yvonne Coldeweijer vragen wij ons nog wel altijd af waar André van Duin dan mee gechanteerd werd. Ze schrijft op Instagram: “Nu wil ik eigenlijk nog steeds weten waar de verdachte André van Duin mee probeerde te chanteren.” Helaas lijkt het er op dat die vraag altijd onbeantwoord zal blijven.

Nog geen reacties