OM eist celstraf tegen profvoetballer Rai Vloet wegens dood door schuld

OM eist celstraf tegen profvoetballer Rai Vloet wegens dood door schuld

OM eist celstraf tegen profvoetballer Rai Vloet wegens dood door schuld. Hij reed een jongetje van vier dood wegens onverantwoord rijgedrag. Naast het feit dat hij tientallen kilometers per uur te hard reed, had hij ook alcohol gedronken.

OM eist celstraf tegen profvoetballer Rai Vloet

Profvoetballer Rai Vloet staat vandaag in de rechtbank, omdat hij eind 2021 een kind van vier jaar doodreed. Op de A4 zou hij, met alcohol in zijn bloed, met tientallen kilometers per uur te snel op de auto van een gezin zijn ingereden. Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 42 maanden tegen de 27-jarige middenvelder. Een verslaggeefster van De Telegraaf is aanwezig bij de zitting.

‘De klap moet enorm zijn geweest’

Vandaag erkende hij ook in de rechtbank dat hij voor het rijden sterke drank had gedronken voordat hij de auto in stapte. “Ik had twee of drie glazen sterke drank op.” Hij kwam samen met een vriend van een feestje in Amsterdam en reed rond middernacht richting Rotterdam. De aanklaagster geeft aan dat ‘de klap enorm moet zijn geweest’, omdat de auto van het gezin 200 meter verderop kwam te liggen. Van de achterkant was volgens haar bijna niets meer over.

‘Voelde je helemaal geen spijt?’

De ouders van de overleden Gio hebben een kind verloren, omdat voetballer Vloet ‘bezig was met het instellen van zijn cruisecontrol’ en niet bezig was met oplettend autorijden. Die arme mensen geven aan na het incident ook niks meer van Vloet te hebben gehoord. “Voelde je helemaal geen spijt?”, vraagt de moeder. Vloet kan zich zelf niets herinneren van het ongeluk. Het lijkt Mark Rutte wel.

Een aantal jaar celstraf

Eerder voetbalde de man voor Heracles Almelo, later voor FC Astana in Kazachstan en daarna bij het Russische FK Oeral. De ouders zijn hun kind van vier verloren en zullen hem nooit meer terugkrijgen. Ondertussen kon Rai lekker doorgaan met voetballen en krijgt hij straks misschien een straf van maar een aantal jaar cel om vervolgens weer door te gaan met sporten in Rusland.