Arjen Lubach komt met een aanval op juicekanalen

Arjen-Lubach

Vanavond om 22:15 verschijnt Arjen Lubach weer op tv met De Avondshow. Hij komt met een aanval op juicekanalen. In het bijzonder met een aanval op Yvonne Coldeweijer.

Dat is althans het verhaal. Of het echt zo is en in welke mate dat dan zou zijn, weten we niet. Het zou ook een stunt kunnen zijn om kijkcijfers te trekken. Als dat zo is, is het denk ik een prima marketingstunt, maar daar gaat het even niet om.

Amsterdamse studentenpandjes

Wel was Yv Cold degene die als eerste juice naar buiten bracht over Arjen Lubach die volgens haar de Amsterdamse studentenpandjes af zou gaan om z’n gehaktstaaf hier en daar in te stoppen. Maar daar bleef het niet bij. Ook beschuldigde ze hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Bij een stagiaire notabene! En die krijgt al zo weinig betaald, wordt zij ook nog eens ongewenst door Lubach aangerand.

Onderzoek naar Lubach gestart?

Mark Koster, mede-oprichter van Yvonne haar podcast, had zelfs geroepen dat de VPRO een onderzoek was gestart, maar de VPRO liet zelf al weten dat dat niet het geval was. Yvonne blijft echter volhouden, omdat ze uit betrouwbare bron ‘weet’ dat het hele gebeuren met Arjen Lubach wel heeft plaatsgevonden. Nou, ja, of het nou wel of niet heeft plaatsgevonden… ALS Arjen vanavond een jacht opent, is Yvonne wel een lekker doelwit op deze manier.

‘Sneertjes en grapjes’

Onze vriend Reality FBI deelde op Instagram dat Arjen er vanavond in ieder geval wel wat over gaat zeggen: “Arjen Lubach keert terug met z’n avondshow. Bronnen rond het programma melden dat hij zinspeelt op wat ‘sneertjes en grapjes’ rond mensen in de juicewereld.”

Wat de inhoud precies gaat betreffen weet Reality.FBI ook niet, maar dat het er gaat komen is een ding wat zeker is: “Wat er gebracht gaat worden is onduidelijk, omdat de show iets eerder op de avond wordt opgenomen, maar in het draaiboek is dit zeker opgenomen. Ben benieuwd.”

Maar zou hij zich dan alleen op Yvonne Coldeweijer storten? Nee, er wordt vermoed dat ook Juice Channel aan de beurt gaat komen. Zij hadden vorige week namelijk laten weten geluidsopnames te bemachtigen: “Wij hebben een geluidsopname ontvangen waarin wordt verteld door een bron dat Arjen Lubach heeft geprobeerd een stagiaire mee te krijgen naar zijn hotelkamer.”

Volgens Juice Channel zou het onderzoek naar Arjen er zeker moeten komen: “Die stagiaire waar we het over hebben in de vorige story was 16 jaar oud! Maar vooralsnog zegt de VPRO dus dat er geen aanleiding is voor een onderzoek. Lekker bezig daar.”

Yvonne plaatste vanmiddag in haar story op Instagram de tekst: “Try me”. Lekker, dan! De jacht is geopend. Wij zitten vanavond voor de buis. Spannnennnnddd hooorrr!