Albert Verlinde wil dat Yvonne Coldeweijer hem opvolgt

Albert Verlinde stopt bij Shownieuws

Het gerucht gaat dat Albert Verlinde met ruzie bij SBS6 zou zijn vertrokken. Of het ruzie is? Het kan ook zijn dat SBS6 mensen verwijderd vanwege hun naderende ondergang. Er zit in ieder geval een luchtje aan zijn vertrek. Maar Albert Verlinde wil dat Yvonne Coldeweijer hem opvolgt.

Albert Verlinde heeft ontslag genomen bij SBS6 en loopt daarmee zo’n 10 maanden tv-inkomsten mee mis. Volgens Albert zit daar géén luchtje aan: “Ik kan alleen maar zeggen: dat zit er echt niet aan. Het verhaal wat ik vertel is echt het verhaal wat het is. Het is inderdaad heel bijzonder dat iemand zélf zegt: ‘Ik hoef de laatste tien maanden van mijn contract niet’, maar zo is het wel.”

Zelf zegt hij in omstandigheden te verkeren waarin hij het zich kan permitteren. Dan doelt hij op de zakken geld die in zijn kelder zouden liggen. Maar het blijft natuurlijk een vreemd verhaal, want ook voor een Verlinde blijft het veel geld wat hij vrijwillig over de balk zou smijten.

Een dagje ouder

Waarom gaat Albert dan eigenlijk weg bij SBS6? Omdat hij wat tijd voor zichzelf wilt. Hij is natuurlijk ook een dagje ouder en kan de werkdruk allemaal niet meer aan. Maar het speelt ook mee dat hij zich rottig begint te voelen over het hele showbizz-gebeuren: “Ik ben altijd wel gewend dat er veel reuring was. Als ik iets zei, dan gebeurde er best veel. Dat ben ik ergens wel gewend, maar het staat nu wel 24 uur per dag aan, snap je?”

Zo gaat hij nog even door: “Als je het al heel druk hebt… Dan is het niet zozeer het programma, maar alles eromheen wat het heel vermoeiend maakt. Alle opmerkingen die erbij komen… Dan denk ik: wil ik het allemaal nog? Dat als ik iets zeg: húp, weer 38 sites die bezig zijn! Op een gegeven moment ben je daar wel klaar mee. Het is een beetje wat meespeelt.” Oh, oeps, hier zijn wij natuurlijk ook weer onderdeel van…

Eerder zei hypocriet Albert al dat juicekanalen dodelijk zijn, omdat er net zo iets zou kunnen gebeuren als bij prinses Diana. Hij moest na die uitspraak wel stoppen met Shownieuws, maar dat ter zijde.

‘Dat is het verhaal’

Het contract van Albert liep dus eigenlijk tot mei volgend jaar, maar toch besloot hij aan Marco Louwerens te vragen of hij het eerder kon beëindigen. “Ik vind het ook kinderachtig om lekker op vakantie te gaan, je facturen te sturen en na de vakantie te zeggen: ‘Ik heb er nog eens over nagedacht, maar ik stop.’ Ik zeg: ‘Dan vind ik het eerlijker om het voor de zomer al te zeggen.’ Dat is het verhaal”, aldus Albert.

Dolksteek

Maar wie ziet hij dan als opvolger? “Nou, ik vind Rob Goossens wel heel erg leuk. Die heb ik zelf ontdekt, dus die mag ik ook wel noemen ook. En ik vind dat bij die juice channels… Laten we eerlijk wezen: wat die Yvonne Coldeweijer doet is wel knap, hè? Het is wel nieuw. Zoals ik nieuw was toen ik het op tv begon, is zij nieuw nu het via de socials gaat. Op tv is het wat mij betreft Rob en via die kanalen is het Yvonne.”

Is dat even een dolksteek in onze ruggetjes. De grote Albert ziet Yvonne als opvolger en ons niet… Godsammekrake, zijn wij even op onze ziel getrapt zeg.