Televisie

Angela de Jong geeft toe: ‘ik was woest op Johan Derksen’

Angela de Jong geeft toe: 'ik was woest op Johan Derksen'

In het programma Renze Op Zaterdag was ‘de beruchte columnist van het AD’ te gast. Angela de Jong geeft toe woest te zijn geweest op Johan Derksen toen ze in een discussie terechtkwamen over de kritiek die Angela op familie de Mol uit.

‘Rustig blijven, rustig blijven’

Toen Angela de Jong eerder deze week te gast was bij Vandaag Inside, barstte de bom tussen haar en Johan Derksen. Gisteravond legde Angela in Renze Op Zaterdag uit hoe het van tevoren gegaan was: “Johan had al aangekondigd dat hij mij tot de orde ging roepen in deze uitzending, dus ik was voorbereid, maar mijn belangrijkste voorbereiding was: rustig blijven, rustig blijven.”

Angela de Jong geeft toe: ‘ik was woest op Johan Derksen’

Die ‘voorbereiding’ heeft ze moeten treffen, omdat ze naar eigen zegge snel uit haar slof kan schieten. Ze vertelt: “Mijn grootste valkuil is dat ik boos word en dan ga ik me opwinden en dat is niet leuk om naar te kijken en bij een vrouw heb je dan altijd nog dat de stem gaat overslaan, dus dan verlies je het al helemaal. Ehm, ik ben geloof ik wel redelijk rustig gebleven, maar je kunt wel zien dat ik vanbinnen kookte.”

Kritisch op familie de Mol

Gelukkig is Angela nog altijd lekker kritisch op familie de Mol. Dat doen namelijk weinig mensen in Nederland. En dat terwijl er zoveel fout gaat. Ze legt haar standpunt verder uit: “Ik kan heel slecht… Ik bedoel: ik ben heel kritisch op John de Mol, op die hele zaak van The Voice, op de rol van Linda die er mogelijk in zat, op hoe Peter Gillis daar op het schild wordt gehesen als volksheld. (…) Maar over Johnny de Mol, waarvan Johan mij verweet dat ik hem schuldig had verklaard: dat heb ik niet gedaan.” Ze nam in haar columns feiten over die andere bronnen naar buiten hadden gebracht.

En door…

Dat verhaal hoeven we verder niet meer uit te leggen, want dat werd al tijdens de discussie allemaal duidelijk toen Johan Derksen (het schoothondje van John de Mol) onderuit werd gehaald door Angela bij Vandaag Inside. Ze legt uit dat er nu niets meer aan de hand is: “Ik heb met hem geen… Dat heb ik ook nooit. Maar dit is wel vaker zo bij VI. Je hebt een stevige discussie en daarna ga je ook weer over tot de orde van de dag. Dat doet hij en dat doe ik daar ook. Dat zou denk ik in de maatschappij wel eens wat vaker mogen.” Eens. Mooi gesproken, Angela.

Nog geen reacties