Uit eerste hand

Albert Verlinde vindt juicekanalen dodelijk

Albert Verlinde vindt juicekanalen dodelijk

Laten we het even hebben over een ‘pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’-situatie die zich bij Op1 afspeelde toen Albert Verlinde hier aan tafel zat. Albert Verlinde vindt juicekanalen dodelijk.

Albert Verlinde, je weet wel: de man die verschillende showbizz programma’s presenteerde, roept nu bij Op1 dat juicekanalen zouden kunnen lijden tot een situatie zoals die van prinses Diana. Hij zegt hierover: “Ik denk oprecht, en het is best een heftige vergelijking die ik trek… Kijk, ze is natuurlijk de dood ingejaagd door de paparazzi, punt. Dit was een ongeluk wat eraan zat te komen…” Oh, gaat hij dit nou echt zeggen?

Ja, zeker: “Niet zozeer dit ongeluk met haar, maar het feit dat paparazzi zulke vrijheden namen en zó joegen op mensen… Dat moest gebeuren. Daarna zijn er dingen veranderd, snap je? Het is iets rustiger geworden. Ze gedragen zich, maar er is iets voor in de plaats gekomen.”

Opjagen

Voor de mensen die het niet weten: prinses Diana is in een auto verongelukt nadat de paparazzi haar achtervolgde. De vergelijking die Albert nu maakt is inderdaad dat juice kanalen net zo’n dodelijk einde tot gevolg kunnen hebben. En dat is van Albert niet alleen hypocriet, maar ook nog eens volstrekt overdreven.

“Ik vind namelijk wat er op dit moment gebeurt met de social media en de juice channels, die natuurlijk ook jagen op mensen… En volgens mij, en dat is een heel bittere toon, is het bijna wachten op een ongeluk dat een keer moet gebeuren”, vervolgt Albert.

Gelukkig stelt Jort Kelder hem hierop een kritische vraag: “Ja, maar Albert, wat bedoel je? Je kunt met social media niet een auto laten ontsporen. Waar doel je dan op?”

Albert vindt dat je iemand middels social media op kan jagen, omdat alles binnenkomt op een telefoon die je niet uit kunt zetten. Hij vervolgt: “Op een gegeven moment als jij het middelpunt bent van iets wat er heel heftig gebeurt, dan komt dat constant naar je toe en dat is zó heftig. Dat is jagen. Dat is iets waar we denk ik met z’n allen op moeten letten.”

Hypocriete Albert

Maar let Albert dan gewoon niet op of is hij echt zo hypocriet? Je zat zelf in o.a. Hart van Nederland en RTL Boulevard. Daar bracht je precies hetzelfde en ook dat kwam via pushmeldingen op telefoons binnen. Tuurlijk, men hield elkaar wel een hand boven het hoofd. Daarom zijn juice channels ook ontstaan. Maar we scheuren niet met auto’s achter mensen aan. Daar hebben we helemaal geen budget voor, joh! Niet zo overdrijven.

Nog geen reacties