Jack van Gelder: ‘Door roken kan ik goed poepen’

Jack van Gelder: ‘Door roken kan ik goed poepen’
Jack van Gelder: ‘Door roken kan ik goed poepen’

Van de week stond er een artikel in de krant waarin stond dat 1 op de 5 mensen problemen heeft met de ontlasting. Bij HLF8 aan tafel begint presentatrice Hélène Hendriks erover: “ik wist dat we hier heel lacherig over zouden doen, want dit is een vreemd onderwerp.” Jack van Gelder kan in ieder geval goed poepen door het roken. Wat een fijne informatie.

Hoe zijn ze op dit onderwerp gekomen?

Hélène Hendriks begint bij HLF8: “Jörgen Raymann, als jij hebt gepoept, hè? Kijk je dan altijd even achterom?” Waar Jörgen op antwoordt: “Ja, altijd. Ik wil weten of datgeen wat erin is gekomen er ook weer uit is gekomen.” Wat? Waarom wordt de stront van Jörgen op live televisie besproken? “Het zegt veel over je gezondheid als je even achterom kijkt hoe je ontlasting eruit is gekomen”, legt Hélène uit.

1 op de 5 mensen heeft poep problemen

Van de week stond er een artikel in de krant waarin stond dat 1 op de 5 mensen problemen heeft met de ontlasting. Hélène Hendriks zegt hierover: “Je kunt terecht bij het Defecatie Expertise Centrum, ofwel: het poep centrum. Ik wist dat we hier heel lacherig over zouden doen, maar dit is heel serieus.”

Defecatie Expertise Centrum

Één van de gasten van HLF8 vanavond werkt bij dit speciale “poep centrum”. Ze heet Suzanne Jeurnink en is gastroenterologist van beroep. Ja, inderdaad… Een wat? Gewoon een “poep specialist”. Suzanne Jeuring zegt het volgende: “Mensen hebben vooral last van obstipatie, constante drang, altijd diarree, niet weg durven bij het toilet. Bij Suzanne Jeurnink in de spreekkamer is er geen schaamte”. Nou, daar geloof ik dus werkelijk niets van.

Jack van Gelder: ‘Door roken kan ik goed poepen’

Ik dacht opgelucht adem te kunnen halen toen het in ieder geval niet meer over de ontlasting van Jörgen ging, maar Hélène had er schijnbaar nog niet genoeg van. Ze vraagt: “Jack van Gelder, welke ontlasting heb jij?”

Het spijt me, lieve RoddelPraat-fans, maar nu volgt een stuk wat pas écht ranzig wordt. Hélène laat plaatjes zien van verschillende soorten ontlasting en vraagt wat voor soort Jack heeft. Ik kan wel janken. Het bescheiden antwoord van Jack van Gelder is: “Foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, en 7 het ligt er echt aan wat ik heb gegeten.”

“Ik heb begrepen dat de glimmende sigaar de beste poep is”, vertelt Hélène. Waar Jack dan vervolgt weer op reageert met: “Daarom Rook ik zoveel, door het roken kan ik goed poepen.” Wat… Ben… Ik… In… Hemelsnaam… Voor… Artikel… Aan… Het… Schrijven…?

Nog een paar goede tips!

Om nog maar even door te gaan… schijnbaar wordt ook nog de beste poephouding besproken. Dat is blijkbaar de houding waar je je voeten op een krukje of verhoging hebt staan. Dat zou ‘op z’n Frans’ zijn. Daarnaast is een kort bezoek goed en de belangrijkste. Een telefoon of krant, zoals Jack van Gelder meeneemt, is dus geen goede keuze.