Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA
Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA

De kogel is nog niet definitief door de kerk, maar na het lezen van dit artikel weet ook jij het zeker: maandag wordt Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA. Het artikel in de Volkskrant heeft (gelukkig) genoeg te weeg gebracht voor de omroep om in gesprek te gaan.

‘Soms grenzen over gegaan’

De huidige directie van BNNVARA heeft naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant gesprekken gevoerd met Matthijs van Nieuwkerk. Hierin werd hem gevraagd naar de tijd bij DWDD. Daarin heeft hij erkend dat hij tijdens de opnames streefde naar het hoogst haalbare en daarbij soms grenzen over is gegaan.

In het statement van BNNVARA valt nu te lezen wat Matthijs nog meer heeft verklaard: “Daarin heeft hij erkend dat hij in zijn streven naar het hoogst haalbare ook over grenzen van mensen is gegaan. En hij gaf aan dat hij de stappen die BNNVARA zet op het gebied van sociale veiligheid onderschrijft.”

Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA

Maar de omroep spreekt in het statement al behoorlijk onvrede uit richting de presentator: “Vandaag kregen wij echter twee verschillende statements van Matthijs onder ogen, die geen recht doen aan de gesprekken die we met hem voerden. Wij zijn daar teleurgesteld over. Dat dwingt ons tot beraad en we gaan hierover met Matthijs in gesprek.”

Ze hadden hier net zo goed kunnen schrijven ‘we gaan Matthijs ontslaan’, want hier staat zijn vonnis eigenlijk al zwart op wit geschreven. Wat er besloten zal worden, zullen we nog even moeten afwachten, maar misschien zou het juiste signaal ook wel een ontslag zijn. W zijn benieuwd, wordt Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA aankomende week?

Opnames geannuleerd

Onze vriend RealityFBI deelt ook dat opnames voor een ander programma met Matthijs vandaag niet doorgaan. Het betreft het NTR-programma Top 2000 á Go-Go. Vlak nadat het artikel van de Volkskrant verscheen, verklaarde de omroep nog zich niet te herkennen in het genoemde gedrag. Toch besloten ze vandaag de opnames te annuleren. Het is nog niet bekend of alle opnames geannuleerd gaan worden.

Reality FBI - Matthijs van Nieuwkerk onstlagen door BNNVARA
Matthijs van Nieuwkerk ontslagen door BNNVARA 2