Talpa geeft Wietze de Jager een tik op zijn vingers

Wietze-de-Jager-Radio538
Wietze-de-Jager-Radio538

Wietze de Jager, dj van het ochtendprogramma bij Radio 538 komt na negen maandan pas tot de conclusie dat het werk lastig te combineren is met kinderen. Hij wil nu gebruik gaan maken van zijn ouderschapsverlof. Maar Talpa geeft Wietze de Jager een tik op zijn vingers.

Grappig is wel dat hij achteraf schreeuwt dat het niet over hem specifiek ging, maar daar hebben we het later over. Maandag vertelde hij in de uitzending dat hij nog recht heeft op 78 weken ouderschapsverlof. De vrijdag ervoor maakte hij zijn collega’s en het publiek nog warm met het idee dat er iets groots ging komen, maar dat valt dus wel heel erg mee. Behalve dat het een beetje een aparte insteek is.

Terugkrabbelen

Een paar dagen later lijkt Wietze opeens terug te krabbelen. Bij RTL Boulevard vertelt hij nu: “Ik vond het interessant om alle verschillende meningen te horen van de luisteraars. Dat er van geschrokken werd, vond ik wel een compliment.”

Bij Talpa zeggen ze dat Wietze veel van zijn gezin en werk houdt en dat de combinatie soms een uitdaging is, maar dat hij vooral even benieuwd was naar de mening van de luisteraars. Ja, ja… Zo vervolgt Talpa: “Zelf vindt Wietze ouderschapsverlof een fantastische mogelijkheid, maar gezien zijn werk heeft hij niet de intentie daar zelf gebruik van te maken. Hij hoopt vooral dat iedereen zelf de juiste afweging kan en mag maken. Hij blijft de ochtendshow met veel plezier volledig presenteren.”

Leugens, leugens, leugens

Rob Goossens zegt bij RTL Boulevard dat het allemaal leugens zijn: “Dat laatste deel gelooft echt niemand. Als je hoort wat hij erover zei, dan weet je: het ging wel degelijk om hemzelf. Nu zegt hij opeens: neuh, maar ik meende het eigenlijk niet, dus het was een soort nep lief en leed delen?” En daar kunnen we Rob alleen maar gelijk in geven, want Wietze heeft het wel degelijk specifiek over zichzelf.

Klaas vroeg zich tijdens de opname al hardop af waarom Wietze dit op de radio gooit en niet gewoon met z’n leidinggevende bespreekt. In de uitzending reageerde Wietze daarop met: “Dan zegt mijn leidinggevende waarschijnlijk: ‘NEEEE!!!’ En dan zeg je: ‘Ja, ik heb er recht op.'” Zo denkt iedereen dat Talpa hem gewoon een tik op de vingers heeft gegeven. Misschien ook niet geheel onterecht. Zelf Johan Derksen en z’n grote smoel zei bij Vandaag Inside: “John de Mol zal hem wel even gebeld hebben, denk ik.”

Een totale misser

Zoals ook Klaas al zei tijdens de opname van Radio538, zegt nu ook Bridget Maasland bij RTL Boulevard: “Wietze wist het natuurlijk ook [hoe zwaar het zou worden]. Hij heeft eerder radio gemaakt, ook in de ochtend, en hij heeft ook al langer die kinderen, dus in principe had hij natuurlijk toen hij dit contract ondertekende best kunnen weten dat dit een pittige tijd zou gaan worden.”

Rob vindt dat Wietze een grote blunder heeft begaan: “Dat je dan denkt dat je de luisteraars aan je kunt binden door zo’n verhaal te houden, terwijl iedereen zoiets heeft van: je mag hartstikke blij zijn met die plek, met het salaris dat je daar hebt en het aanzien dat je daarmee krijgt… Dat is een totale misser.”

Bekijk de video hieronder en beoordeel zelf of je vindt dat Wietze het wel of niet over zichzelf heeft.

[sc name=”wietze_de_jager_radio538_minder_werken”][/sc]

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Net binnen

Meeste reacties

Nieuws van afgelopen maand

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x