René van der Gijp wijst Robbert Rodenburg af

Rene-van-der-gijp
Rene-van-der-gijp

Hoe hilarisch is dit? Robbert Rodenburg a.k.a. de glimworm gaat een nieuw programma presenteren genaamd ’24 Uur Met’ en hij vraagt of all people René van der Grijp voor een uitzending. Maar René van der Gijp wijst Robbert Rodenburg af. En ook nog eens op een leuke wijze.

René vertelt erover bij Vandaag Inside: “Ik kreeg toevallig vandaag een mailtje van hem dat hij een nieuw programma ging doen: 24 Uur Met, en dat hij dat heel erg graag met mij wilde doen. Toen heb ik hem terug gemaild dat ik nog liever 24 uur in een tbs-kliniek zit. Hahaha. Pleur toch op, joh.”

Toevallig zouden wij precies die mening delen met René. Voor mij zou het een persoonlijk gefaciliteerde hel zijn om 24 uur met glimmie te zitten. Al zal Dennis waarschijnlijk wel ja zeggen, omdat Dennie nou eenmaal nergens nee op zegt. Als het om deelname aan programma’tjes gaat dan.

‘24 uur met een kurk in je reet!’

Vol onbegrip over de keuze van Robbert om precies hem te mailen, zegt René: “Ik ga toch geen 24 uur met een gozer in een kamer zitten? Ik ben niet helemaal gek geworden!” Maar Johan Derksen doet er graag nog een schepje bovenop. Met het oog op de geaardheid van Robbert gooit hij er dan ook uit: “Ja, 24 uur met een kurk in je reet!”

Tenenkrommend Open Kaart interview

Glimworm had een interview met Sylvie Meis gedaan in Open Kaart. Schijnbaar is dat interview in opspraak vanwege het tenenkrommende werk (we gaan er zeker nog even naar kijken). René zegt hier het volgende over in Vandaag Inside: “Ik zou je zeggen: Wieke, de visagiste, weet precies waar ik van hou. Ik ken ze allang natuurlijk en ze zei dat ik moest kijken naar het interview van Robbert Rodenburg met Sylvie Meis. Duurt veertig minuten. En daar ga ik morgen een paar beelden van meenemen.”

Maar Johan roept dat hij haar nog geen veertig seconden kan aanhoren. Waarop René lachend zegt: “Nee, het schijnt heel pijnlijk geweest te zijn. Het schijnt ook weer tenenkrommend geweest te zijn.” Wij zijn nu toch ook wel erg benieuwd geworden… BRB