Zoals voorspeld: Nederland stond voor l*l

Jeangu-Macrooy

Deze zag Stevie Wonder nog aankomen, maar goed, de Broccoli-man heeft gedaan wat we reeds dachten: extreem en enorm gefaald. Vorige editie wonnen we, nu hebben we 11 punten van de vakjury gekregen. En van het Europese volk, als dat nog bestaat, kreeg Jeangu Macrooy maar liefst 0 punten.

Maar goed, dat hele nichtengala is natuurlijk lijnrecht de diversiteitsfuik ingezwommen. We kiezen niet voor kwaliteit, maar voor kleur. En dan was het helemaal bonus dat ie ook nog een nicht is. Volgend jaar zullen we wel een transseksuele dwergpapegaai met een heupafwijking sturen. Sowieso waren vrijwel alle acts onderdeel van de zieligheidsindustrie. Allemaal zaten ze wel te pietepeuteren over dat ze een minderheid zijn.

Enfin. Het Europese volk heeft wel genoeg van dat woke gejammerhout en stemde massaal op een rockact van een stel doorgesnoven langharige Italianen. Het is te hopen dat we stoppen met dit gesodemieter. Stuur gewoon zoals voorheen je best act, een goede zanger met een goed liedje. Ga niet zoeken naar iemand die ons land moet vertegenwoordigen, terwijl hij/zij/het er nauwelijks onderdeel van uitmaakt. Ik heb godbetere nog liever Sieneke met dat gel*l over een coupe vers mokka ijs, dan de zoveelste “mens van kleur” omdat het moet. Maar dat zal dan wel weer racistisch zijn.